Inga Ord

Detta gjorde jag igår natt, tror att alla kompisar jag skickade början av denna kl. 01.00 tror att jag hade blivit galen. Jonny undrade också om jag behövde någon att prata med.
Men nä!
Har aldrig mått så bra i hela mitt liv som jag gjorde medan jag gick hem från NH igår. Fastnade att krama några träd och sitta under den ensamma björken på ängarna och bara titta och lyssna. Satt där i en timma utan att tänka, för en av de få gångerna i mitt liv förstod jag så mycket.

Det fanns så lite man behövde förstå, allt tedde sig så enkelt...

Dessutom förstår jag också vad våra förfäder menade när de pratade om att "älvorna dansar på ängarna..."

Det var otroligt vackert.

Inga Ord
Inga ord inga ord
nej inga ord
så vackert
Så otroligt vackert
Det finns inga ord
Tårarnar rinner
så jävla vackert
Inga ord
Vilken skönhet hon
Universum
Blodröd...
Nej inga ord
Fåglar...
Nej inga ord
Storslagen?
Majestätisk?
Nej inga ord
Ögonblicken
Ögonblicken!
Ta vara på ögonblicken
Människan galen
Människan blind
Varför?
Vilket straff?
Se världen glöm den inte
Detta är inte att leva
Detta är att leva

Glöm mening
Skönheten
Skönheten!
Se dig lycklig

Jag tittade

Titta!

Denna förtjänar
går inte
finns inga ord

Inga ord
nej inga ord

Sluta läs

Titta!

Tystnad

Lyssna

SF? Science Fiction, Speculative Fiction eller något helt annat?

Heh, satte Anna på att läsa min pjäs. Hennes bästa kommentar:

"Jag glömde vad jag egentligen gjorde innan jag började läsa och fann mig bara vara i berättelsen."

Sådant är underbart att höra, det är vad varje författare strävar efter. De ögonblick då en människa säger åt dem att de tappade bort världen för att de var fast i författarens skapelse.
Fick också viss kritik, men det var bara väntat. Konstigt vore det annars, den är knappt halvfärdig och det är dessutom första versionen av den.

Annars så har jag inte kommit längre på den ett tag, är lite fast på ett ställe, undrar om den har blivit för mycket, var nog lite grann av det flera har sagt till mig också. Måste fundera vidare på det.

Annars så har mitt skrivande gott lite knaggigt till och från, men när jag satte mig ner och kollade in väldigt djupa länkar på wikipedia igår natt fick jag inspiration till mitt SF-universa och vad som händer när det är dags för universum att dö.
Fick ihop 4.5 sidor handskrivet material om det, som vanligt en massa funderingar och djupa tankar om vår egen tillvaros existens.
Riktigt djupt som fan.
Kan ha att göra med dessa länkar jag kollade in på WIkipedia:
The Ultimate Fate of the Universe
Omega Point

Och som alltid när det gäller sådana storslagna saker kommer denna låt alltid att finnas där, den mest episka och storslagna klassiska verk jag någonsin hört:

Dagens Låt: Samuel Barber - Adagio for Strings (Choral Version)

Får mig alltid att rysa av välbehag och öppnar dörrar på glänt för att skåda skönheten och storslagenheten som finns i detta universum som är vårt hem.

Dagens Citat: "General fiction is pretty much about ways that people get into problems and screw their lives up. Science fiction is about everything else." - Marvin Minsky

Heh, stämmer nog i ett flertal fall rätt bra.
SF handlar om människor, men också om så mycket annat,om hur vår verklighet, ja själva vår 
existens är beskaffad. 
Men SF är bredare än så, den har en sådan bredd att det är svårt att längre definiera gränserna för den. Ett annat problem är för vad förkortningen SF ska stå för.
En gång i tiden stod det för Science-Fiction, men nu har genren ett sådant vitt och brett liv att den har fått många andra namn hos många andra böcker, nämligen bland annat Speculative Fiction för att nämna en. En subgenre om man så vill där Science har förlorat sin överlägsna plats i litteraturen och lämnat plats för surrealism och allt djupare filosofiska spörsmål, litteratur där egentligen vad som helst kan hända (och då menar jag på ett bra sätt).

Kapslar & Gamereactor

Se! Det krävs bara att inte tänka för mycket på att man är singel så löser sig allt. Idag hade jag grymt kul, och jag var glad när jag gick hem också.

Det är så det ska funka, tänka på hur kul och bra man har det att umgås med trevliga människor som tycker om en.

Jag var ju då på NH, självklart! Efter att ha jobbat där på buffén.

Tror sommaren är här för mig också!

Annars så kommer dagens blogg mestadels bestå av en massa länkar jag hittade igår när jag hade en intressant surfingrunda på internet, surfandes på bekantas bloggar och intressanta sidor. Då hittar man alltid saker man måste dela med sig av till resten av världen.

Först och främst, ännu mer recensioner om Viktor och hans diktsamling:

Viktor Johansson:

Internet Förlaget Miniatyr

Denna sida har flera av hans dikter och framförallt Gör Det Rent, den dikten  vi hade jätteroligt åt att tolka, det hela slutade rätt konstigt.

Sen kommer vi till recensionerna:

Borås Tidning

Citerar inte denna recension utan låter er själva läsa den och njuta, än en gång jämförs han med självaste Tranströmer(!).

Göteborgs-Posten

Inte lika lyriska över Viktor, men ändå hittar de guldkorn som de gillar skarpt.

Helsingborgs Dagblad

Ännu en recensent som fastnar för Viktors vackra lyrik.

Och för att ha med några recensioner av Debut 2006 som Viktor själv har lagt upp på sin hemsida, ännu mer jämförelser med giganter som till exempel Bruno K. Öijer:

Kapslar

Det var väl allt för tillfället...

Gamereactor

Sveriges bästa speltidning. Nu är jag smått jävig, men vafan, kolla in den och bilda er en egen uppfattning. Dessutom är papperstidningen helt gratis vilket inte är fy skam det heller.

Sen tycker jag ni ska spana in min kusins blogg på Gamereactor, för att citera en av kommentarerna på just hans blogg:
"Sagt det förr, säger det igen, Mäki och Tobias Bjarneby är de mest etablerade och kunnigaste spelkritikerna vi har i landet. "

Jag måste erkänna och skämmas att jag faktiskt, så vitt jag kan minnas, aldrig läst hans blogg tidigare men nu när jag väl har börjat är det ju dags att fortsätta, det handlar ju ändå om tv-spel.
Läser faktiskt inte heller mycket på deras hemsida, brukar dock ofta läsa tidning, vilket ju är rätt smart av mig eftersom den ändå är gratis och man slipper betala 60-70:- i månaden för en sådan tidning som fattig student.

Kommer att lägga upp en länk till hans blogg här så att jag inte själv glömmer bort att kolla in den då och då och även läsa de nya artiklarna om kommande spel på deras hemsida.

Jag tycker ni ska prova spela deras hemmasnickrade spel med den ondskefulla Jonas och hans mördarillrar. Heh.

Jonas Mäki

Hade tänkte skriva om intressant politiska bloggar jag också hittat, men tar nog det på nästa blogg istället. Den är tillräckligt lång, jag är trött och vill sova och har just hittat en helt underbar mapp med en massa underbar gammal klassiska C64/Amiga/Nes musik, både i original och remixer som jag vill ligga i sängen under täcket och njuta och le av.

Få känna mig nostalgisk och drömma mig tillbaka till en tid då spel handlade om spelglädje och inte om grafik. Ick, får mig att låta som retronörd. Älskar förvisso många gamla spel, Super Smash TV och framförallt The Legend of Zelda: A Link to the Past till SNES dyker framförallt upp i tankarna, men sen finns det alldeles för många bra nya spel också för att inte spela dem: Elder Scrolls III & IV, Gal Civ II o.s.v.

Dagens Citat: “The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up.” -Mark Twain

Heh, är väl så jag funkar antar jag.

Dagens Låt: Koji Kondo - The Legend of Zelda (orchestrated)


Grattis till alla runt mig!

Kunde man vara på bättre humör. Okej, förutom om man inte vore singel, men det är en helt annan fråga.

Hursomhelst, vad var frågan?

Jo, kan man vara på bättre humör?

Första punkten på dagordningen:

1.
Viktor Johansson - Kapslar
Svårt att känna sig stoltare över en klasskamrat man haft i två (!) år på Skapande Svenskan och sett honom både utvecklas och göra roliga och konstiga tolkningar av hans dikter. Jag hoppas förövrigt den dikten är med.

"En så ovanlig poetisk begåvning..."
"...det är en mycket stark debut. Tjugofyra år gammal sällar sig Viktor Johansson oförskräckt till den svenska bildberusningens stora tidskritiska tradition, det postsurrealistiska följet i svensk poesi där män som Erik Lindegren, Lars Norén och Bruno K Öijer, men också Tomas Tranströmer och Gunnar Harding paraderar. Under ganska lång tid har ikonoklastiska strömningar i den samtida poetiken satt denna tradition på undantag. Om Viktor Johanssons debut markerar en ny ordning i den unga svenska poesin återstår väl att se. Men i dess ljus ser åtminstone poesins framtid lite mindre ut som framtiden gjorde nyss."

Heh, att jämföras med Lindegren, Norén, Öijer, Tranströmer (!) och Harding vid sin debut är stort. Mycket stort.

Grattis Viktor, det förtjänar du! Och gå förövrigt ut och köp hans samling, det ska jag göra, för det förtjänar han.

Eller debut och debut, han var faktiskt med i Debut 2006 också, och var en av de två som var med där som fick mycket fina recensioner.

Tror våra lärare hade rätt att vi nog är en av de bästa klasser de någonsin haft. Vi är helt klart grymma, och Viktor var den första som gjorde storstilad debut. Men han är inte den enda som publicerats, det finns fler i min mycket bra klass...

2. En mycket god vän till mig har blivit totalt nykär, hon är som ett jag vet inte vad, ett rosa moln som fluffar omkring för tillfället och kärleken var besvarad av föremålet för hennes förälskelse. Så nu vart hon inte heller längre singel. Bra jobbat!
Sådant gillar jag, sådant gillar jag mycket.

Grattis till dig vännen för femtielfte gången!

3. Äntligen fått tillbaka en del av nöjet (?) i att plugga. Mest för att man är så illa tvungen, har inte klarat särskilt många poäng denna termin.
Men har iallafall börjat komma igång så smått nu, det är så dags för det när terminen snart är slut. 
Förhoppningsvis kan jag fullgöra hela kursen innan höst-terminen börjar. 
Förhoppningsvis kan mitt eget skrivande börja lossna nu till sommaren också eftersom det också gått på tomgång när inte deadlines har svischat förbi på mitt pjäsmanus.
Men nu har man ju en rätt stor skrivgrupp på ca 8-9 pers att vara med i så forhoppningsvis kan de sparka mig lite i baken så att jag får lite mer gjort.

4. Sommaren är här! Har sett bikinis, shorts, klänningar, kjolar, nyckelpigor, nykära människor, mig själv i t-shirt och inget ovanpå.

Dagens Låt: Galenskaparna och After Shave - Husvagn

Dagens Citat: "Humanity needs practical men, who get the most out of their work, and, without forgetting the general good, safeguard their own interests. But humanity also needs dreamers, for whom the disinterested development of an enterprise is so captivating that it becomes impossible for them to devote their care to their own material profit." - Curie, Marie (1867- 1934) b. Warsaw, Poland (Maria Skiodowsky)

(Tack Marie Curie, det gav mig lite hopp för mig själv.)

Ett upprop.

(This blog I have to write in swedish for specific reasons. Sorry about that too both of you who do not quite understand swedish.)

http://ordochbok.ehandel.net/sv/article/50980/dikter_fran_en_container_ekborg_marie

Jag trodde inte mina ögon när jag såg detta.

Kalle Container, det väcker gamla goda minnen från 4-6 år sen.
Och om du läser denna Daniel, ja, det är den Kalle Container.

Nu har hon skrivit en bok om honom också, det är definitivt en bok jag måste läsa för att se om det finns något jag känner igen med karaktären. Det var en ytterst rolig karaktär, en helt knäpp men underbar figur som alltid hade konstiga saker för sig i min gästbok på lunar.

Satt och gick igenom gamla dokument från långt tillbaka, typ 2002-2003 och hittade gamla texter från när jag fortfarande hängde på Lunarstorm och hade kul med en viss person.

Insåg att jag fortfarande saknar henne, det kommer dagar då jag undrar var hon tog vägen. Hon var ju en sådan underbar människa, en av de ytterst få som faktiskt kunde ta sig innanför mitt skal, mycket tack vare att jag och hon var så lika. En av ytterst få som förstod mig.

Det händer att jag oroar mig för att jag sa något dumt sista gången vi pratades vid. För, åh vad kan det vara nu? En cirka 4 år sen eller något liknande?

Denna länk hittade jag när jag blev nyfiken på om hon hade skrivit någon ny bok på senaste tiden, har tyvärr fortfarande inte fått tag på någon av hennes böcker, fastän jag lovade henne det för så många år sen.

Hade ett samtal med Daniel för rätt länge sen om det också, man undrade var hon hade tagit vägen och vad hon sysslade med nuförtiden.

När jag googlade lite grann kom jag att tänka på den smarta idén att om hon någonsin googlar på 
sitt egna namn så dyker denna blogg upp.

Så detta är ett upprop till Marie Ekborg! 

Om du någonsin ser detta: 
Hej! hur är det med dig nuförtiden?

 Blubb, Wieee & Studsis!

Hon är en människa man inte glömmer i första taget och det händer att man känner det väldigt synd att man tappade kontakten med henne.
Ibland träffar man helt enkelt människor som förändrar en liv och som man kommer att minnas tills man dör, hon är en sådan person.

Ibland gör man fel val här i livet.

Dagens Låt: Trans X - Living on Video

(Nu ska jag upp om tre timmar för att förbereda mig för fotbollsturneringen med VSF i Ekonomernas fotbollsturnering på Universitetets planerna.)

Detta fick mig plötsligt att också tänka på, undra vad som hände med My? (Ännu en kompis man förlorat kontakten med på grund av lite olika orsaker...) Har ju kvar hennes mejl och nummer, har inte haft hjärta att ta bort dem, men det var ju mer än två år sen vi tappade kontakten...

Det känns så dumt att försöka återuppta kontakten, vad ska man i sådana fall säga? Ska man ens göra det, vänner kommer och går här i livet, så är det bara, det är en viktig del av livet. Har ju redan många kompisar jag förhoppningvis kommer att alltid ha kvar, men ändå...

Iiiih, nu måste jag fan gå och sova... Tänker alldeles för mycket när jag inte borde tänka, ska upp om mindre än 3h och har flera matcher imorrn, detta kommer att gå jättebra... Framförallt när jag ska vara libero, eh.

Ibland är det fan jobbigt att vara en grubblare och livsfilosof.

Godnatt!!!


The Wisdom of Me

Heh, gazing through my old, old files on my computer I found some old words of wisdom from myself from like 2001. At least that's from when the document was made, since it was said to Johanna, my old dancepartner it probably was a few years even older:

Att tro på den man är, är så mycket
viktigare än att vara nåt man inte är.

Är vad du är och inte något som alla
andra vill att du ska vara.

Det är bättre att bli besviken än att
ångra sig resten av livet.
/Jocke

To believe in what you are, is so much more
important then to be something you are not.

Be what you are and not something
everyone else want you to be.

It is better to be disappointed then to
regret for the rest of your life.
/Jocke

Heh, maybe a bit of clichée, but what the hell.

Was suppose to continue cleaning my room for the BBQ-party tomorrow here at the corridor, but I ended up cleaning a bit on my computer instead.

And that which always happens when i try to clean, I found stuff I haven't seen in years.
"Oh, so that's where it went."
"Oh my, what is this? This was interesting/laughable."

By the way, I got 17:- from working at NH tonight for 8 hours straight. Wohoo! Finally some money so I won't starve to death before the CSN money appears on my bank-account.

And since I am suppose to clean my room:

Song of Today: S.P.O.C.K. - Never Trust A Klingon

Quote of Today:
"Capitalism is the astounding belief that the most wickedest of men will do the most wickedest of things for the greatest good of everyone."
-Keynes

"You can't be angry at Joakim."

I was suppose to sit up all night and to my homework since it must be in before my teacher reads it in the morning, however due to some unfortunate circumstances I'm jumping over sending it in. Can't finish it at the moment and if it is sent in too late there is no need to send it in.

Heh, school is going well for me this semester, so far have finished only 5 of the 25 points I was suppose to have done so far.

Had a fun soccer-training today. The first one in, oh, too many years. We had some training just to play together the team a bit for the Soccer-tournament that is mostly for the Economic Students.

Heh, and we are the Left Students. It will be fun, is this what they call hategames?

Was out afterwards to NH, and yes I was home to take a shower.

Neither me nor Jonny was in a mood, both of us too tired from the training to go out.Both of us went out anyway because the other wanted to, is this what they call miscommunication?

There I met a few old friends I hadn't seen in waaay to many months, Anna and Sofia, old members of the ÖNN board.

The rest of the evening I danced. It was suppose to close at 1 AM but there was so much people and they bought so much, since it is Ascension day tomorrow (a red day in the worlds' most secularist country. Oh, the irony!) that they decided to close at 2 instead.

Anyways, I learned something new about how people around me see me. Tonight it was Anna from GHD that commented with a cute-cuddly voice:

"You can't be angry at Joakim."
And then she hugged me.

I was like waaah?

Does everybody think I am that friendly and nice?

I've been saying this for years, I need to get a little less nicer, but if these keeps up I won't have the heart for it. Although I think it will never really happen, everybody seem to like me as I am.

Unfortunately, sometimes not quite exactly what I want.

And I am still a bit upset they changed the song just before the refrain when they were playing Mikael Rickfors - Köpa Vingar För Pengarna (eng: Buy Wings For The Money).
My favourite song all categories when I was but a little boy.

Well, at least they played Johnny B. Goode in a very strange version.
That is the best song ever made, and I think it will be that for the rest of my life. One can always hope.
Everytime I hear it I just have to dance, it is impossible to sit still when Chuck Berry gets in the mood.

Who Wants To Be A Millionaire

Who Wants To Be A Millionaire

Some days you just gotta love Americans.

Indulgence

Since I have been a bit lazy, or rather very tired, very early, the last few days it is time for a daily through the last few days once again.

I guess you guys are getting used to it by now.

We begin with the best day in a very, very, very long time:

Thursday:

A wonderful, wonderful day. This was the day the Election for the Student Union ended. I was not quite healthy yet, but I had no choice but to attend, wouldn't want to miss the excitement for all the world.

This was the final results from the election:

Number of people entitled to vote: 10875
Voters: 1354 (12,45%)

Results:
Rättvisepartiet Socialisterna (The Socialist Justice Party) 10,3% 3 mandat (+-0)
Vänsterns Studentförbund (The Left Studentparty) 28,4% 9 mandat (+1)
Moderata studenter (Moderate Students) 16,3% 5 mandat (-2)
Samhällsvetarna (The Social Science Party) 24,3% 8 mandat (+-0)
Socialdemokraterna (Social Democrats) 12,9% 4 mandat (-1)
Övikslistan (The Örnsköldsvik List) 7,8% 2 mandat (+2)

Since I am a member of The Left Studentparty you can understand why it was such a wonderful day.

We won the Student Union Election!

Unfortunately we forgot to sing The Internationale and sang some other obskyre leftist song about the coming revolution or something.
Always take our singing with a big scope of salt, we do have a tendency to be a bit self-ironic when it comes to our humour.
Since everybody calls us communists anyway, why not humour them and make fun of them at the same time.

Two years since last time, it will be another exciting year, and interesting to see who will be the one's sitting in the Majority and who will sit in the Opposition this coming year.
We were the majority this year, for the first time ever. Hold your thumbs we will do it again this year.

The Song of Thursday: Queen - We Are The Champions.

Friday:

Had the first of the Final Seminars in Creative Writing.
I did feel a bit of melancholy coming over me, after all it would be the last time I would see several of my classmates, some whom I've read their work for two years now.
It is always said to end a part of your life.

But at least some of us are starting up a Writing Group where we can continue to work together and read each others work.

Some in that class has after all already been published, and at least one of them are become something of an item in the literary world. Most definitely so when publishers call him up and tell him that they want to publish his poetry.
Now that is a thing that does not happen very often, mostly because nobody really earns any money on their poetry.
He was in the Debut 2006 anthology after all, and was one of two people who got special attention in the reviews in for instance Expressen and, I think, Dagens Nyheter.

Anyways, after that I went by NH to say hi to my bargroup and give Helen a hug. It is fun hugging with Helen.
She is such a funny girl, and a hell of lot weirder then me, at least when it comes to blondness and the tendency to say odd stuff.

Too damn many good people in my life at the moment, or as I just said to Jonny on MSN:
"Heh, that was weird. I just realised how fucky happy I really am, or should be. That was weird."

I known so damn many wonderful people in my life, I don't know if I ever would want it to end. I love my life at the moment, I almost want to cry.

Heh, whaddaya know.

Although me knowing how the Universe works, it is indeed a stupid thing to say. The truth is that the Universe has a love for practical jokes, and it's greatest love is that which is the great irony of life.

So...

Knock on wood!

Anyway back to the subject at hand.

Finished the evening by spending some time over at one of my classmates house talking for several hours about this and that and then going to a party where Libby wanted me to show up at the corridor-building next to ours.
I was totally sober and had the time of my life, especially Libbys little story she had to tell about love triangles and other springy feelings people were apparently having in the room.

She is funny that girl, and a nice person to know as well.

See? I know so damn many good people, I am starting to get worried all hell will break loose soon.

Knock on wood!

Saturday:

The last day of the Final Seminars for Creative Writing, Advanced Level.

A day which was even more melancholic.

But as I said in my last depressing blog, this day ended up being a wonderful, wonderful day until I walked home.

BBQ + Eurovision Song Contest + Dancing all night at NH = Contentment with life.

Not too much I hope?
Nevermind, just thinking high to myself as usual.
Maybe that was why I got depressed?

Sunday:

Slow, as Sundays usually go. No hangover though since I am still too damn broke to even drink alcohol. At least Kristina bought me a Big Strong One when we were at NH during Saturday, maybe she felt sorry for me or maybe just to shut me up? Heh.

I ended up going to UDI for the Social Dance for the first time in, I think it is, a month.

It was fun, and apparently I am now going to be in the Club Championship with a women I've danced with a few times before. She is always smiling, I don't know if it is to me or if it is just part of her natural charm or something.

Aaanyways, apparently her name was Maria, and since she asked if I were going to be in the Championship and I said:

"No, I don't have a partner."
"Oh."
A few minutes later after another dance with her.
"Are you going to be in the championship?"
"No. I don't have anyone to dance with."
"Oh."
A few moments later I asked her.
"Well, why don't we dance together?"
"Yeah, sure."
After writing ourselves up on the list.
"By the way. Hi, my name is Joakim."
"And mine is Maria."

And then she suddenly was even more fun to dance with then before, she was even better. Whatever second thoughts I might ever have had disappeared in those last few dances.
She is very easy to dance with, and she says she is still going the second course to learn how to dance. I still think she dances likes she been dancing for years. Well, at least she took it as a compliment.

I was suppose to start dance with Carina in the technic courses, but since they did not happen this semester there has been no other training then the Social Dance. Haven't seen or heard form Carina since.
I mostly see and talk to Marie these days instead, when she is going to the dance I take a lift with her, it is both easier, cheaper and better.

I feel a bit ashamed though, I've been saying since before christmas that I am going to go out to Ersboda every friday there is dancing there, but it hasn't happened yet.
Always something that comes in the way, too much of a life perhaps?
Too many people to hang around with as well.
And it won't happen this weekend either.
It is the last time before the Barn-Dancing season starts up, and doesn't start up again until the same one ends in the autumn.

No, this friday we have a BBQ party at our corridor, and anyone I know who wants to come are more then welcome.
More or less a farewell party for the summer, I will see everyone again I hope, but still. It is melancholic to not see friends for several months, isn't that a bit odd though?

Monday:

The shortest NF Board-meeting and the shortest NF Presidium-meeting I've ever been too.

I also managed to miss the Member meeting for the The Left Studentparty, I really don't know why. Probably my goldfish memory partying to much in my mind.

Tuesday:

Here we are now of today.

Had the Big Meeting for my Nation and directly after that a board meeting with the newly elected board, which was more or less the same then before. Just a few people who left, no newcomers, and some of us changing places and titles.

Me?

I am still the Club Master, the one who are suppose to fix all the parties. Well that last part can be discussed though, how good I've been at that in my particular Nation.

Well, if anyone who already doesn't know are interesting I can tell you my titles, not that it is of much interest to anyone but still:

NF:
Qurator Social Emeritus
Qurator Notarie

ÖNN:
Club Master (2 years or so)

Student Union:
Delegate to the SFS-congress (The United Swedish Student Unions, the lobby-organisation if you are so inclined for most of the Student Unions in Sweden.) (2 years in a row).
Suppleant for the Student Union Board. (1 year).
Member of the Student Council (2 years, beginning my third term this year)
Studentrepresentative for the Philosophy and Lingvistic Institution Board. (1/2 year)

Heh, this is starting to look like a CV, so if anyone looking for a new employee sees this. Hi!

You others, nevermind me, I just indulge myself for once.

Song of Today: Dune - Spring is my love

Quote of Today:
"We live only to discover beauty. All else is a form of waiting."
-Khalil Gibran

O.M.G. I think this is my longest one yet. Good work Joakim!

Hate yourself and then you die.

I was going to write about what has happened since wednesday, how life is good, how I feel good about life and all is well.
That fate loves me and all that other crap.

But then...

A night like this comes, and you wonder what you have done to deserve such a fate.

Why you don't have the good looks that seems to be in such an abundance in this world, why you 
have such a bad personality that nobody really likes you. Why there is so many wrongs with yourself, more then there are good things.

It was not fun walking home from NH tonight, it took a long time, every step was a torture, a step 
away from anything good in life. 

I think I am gonna go to my bed, cry myself to sleep, turn off my emotions and ignore all that is life, because it would only make me more depressed.

Some nights you just know there is nobody  in the while wide world that would ever talk to you again, that everybody really sincerely hates you.
But then the next morning comes and everything is back to normal, I'll be back to my normal happy-go-lucky self with a smile always ready to give to everyone in my vicinity and make them laugh.

But not tonight, no, that is for tomorrow. Tonight is a night of hating the world and everything in it.

Sometimes I just don't know why these days appear either, it is as if they are always prowling for me, pouncing when it finds me in a moment of weakness.

I had a wonderful night with the friends from ÖNN barbecuing and watching Eurovision Song Contest and then going out to NH where me and Kristina made the dancefloor unsafe all night long.

But then, as I'm on my way home, the abyss opens up and swallows me in it's terrible, horrible, jaws.

These nights always comes when I've had my best moments, my best days in a long time, why does it happen to me?

It is as if fate want to balance out my happy moments with the bad ones, or maybe he is just jealous?

Now I am going to bed, cry my tears dry and hate all that is good in the world because none of it has been given to me, just for this night. For I know I will feel wonderful tomorrow again as everyone always seems to think I am, that I am always happen, ready with a smile.

And I'll probably wonder why I was oh so clever to write this in the middle of the night and wonder if I should just delete it all, but nah, it is a public diary after all.

But I am kinda used to this by now anyway so...

Song for Tonight: Mauro Scocco - Till De Ensamma (Eng: For the Lonely)

The Road to Hell is Paved With Good Intentions

Not much happened today, well except my computer shutting off in my face several times. And that at a time when I was talking with an old friend I haven't spoken to in like a year over MSN.
He just wanted to tell me he was back in Umeå, and we ended up discussing EvE for quite some time, since he was the first to try and recruit me there. It simply took me like a year to get caught in it's evil web of addiction.

In other news Andreas and Martin was by since I was sick and could not join them in Tomtebo, we had lots and lots and lots of cards for the Middle-Earth CCG to split up between me and Andreas, Martin was just there as an outside expert since he is the leader of the Council of Variags.
There were a lot of cards there neither of us had, and oh so many rares. Damn many rares.

Other happy news:
Watched Fråga Olle today, and as usual it made me smile and feel good about myself, what it was about this time I ain't gonna tell cause it is waaay to private... Hehe...

Fråga Olle always make me feel good and sexy about myself, although it only hangs in there for a few days, but still...

In other places things are not going good, there is a certain very important crisis we have to deal with before the end of next week, hopefully me and Anna and a few other can make it happen, it would be sad if we didn't. But we will make it, mark my words!
If not, things are dark indeed.
But I am an optimist and with Annas way of rallying people to her cause, I have high hopes.
In other related places everything seems to be falling even faster, and if this continues I might have to rethink my own place in the order of things.
I don't like seeing very dear friends suffer like this.

I am away for three weeks and all hell breaks loose. I don't like this, I don't like this at all.

Luckily the summer is soon here and hopefully people can take a step back, rethink what they are demanding of there leaders and everyone at last get some relaxation.
I'm just a bit worried what will happen when the next semester begins and what other bad things it will throw in our way.

And I still have that damn cough, and I must go to school tomorrow since it is the Election Wake at the evening and I have not even voted yet.

I must vote tomorrow! 

It would be strange otherwise considering I am the second name on our Party List for the election.

Hold your thumbs though that we once again go victorious through it, holding my hopes still high, it would be a disappointment if we were not at least the second largest Party, as always.

Knock on wood!

By the way, here comes a new list, got thinking of it while discussing these with Andreas while we were ordering up our cards for approximately 4 (!) hours.

The Four Best Hospital Series Ever Made (in no particular order):

ER
Scrubs
Grey's Anatomy
House

In English, please!

Just to give everyone a heads up and a warning, this blog for the forseeable future will have to be written in english.

I have gotten at least two complaints from people dear to me that they can't read what I am writing since it is in such an obscure language... Now at least they will be happy.

Which reminds me, one of these is a friend that I met over the Internet so many years ago, she is even quirkier and stranger then me.

Sounds impossible, but trust me on that one.

I missed her a bit, hadn't heard from her in I don't know how long, since about Christmas time I think. And suddenly I got the thought, I wonder what happened to her?

And a few days later she pops in to say Hi! and whaddaya know, she is back!

Right now, I am sitting and talking to her over MSN, continuing almost where we left off doing lots of odd and strange stuff.

I think she knows me a bit too well by now:
"There's always this girl whenever I talk to you."

I think I am gonna go and sit in the corner and contemplate myself.

So now two of my friends will be happy, my dear msn-friend and Libby.

Either of you, don't forget to comment me as well, or compliment if you rather feel like doing that!

I seem to be in a bit of a quirky mood, probably just happy to see my friend around again.

I missed her a bit, she always brings a smile to my face.

And I am still sick, it was very stupid of me to go to school today, now even my lungs are starting to hurt and with my Hypochondria I will probably have to go to the ER soon.

Snygg?

Jahapp, haft två jääätteroliga dagar igen...

Igår gick allt som smort, tack för det Murphy! Först köper jag fel påsar till dammsugaren så att jag måste börja klippa och nästa klistra för att få dem att passa in och sen lyckas jag halvt paja dammsugaren.

Varför tror ni jag ska bli författare istället för arbetarklass?

Tekniska prylar i mina händer har en tendens att gå sönder.

*host* paltfesten *host*.

Oj, ursäkta fick visst lite hosta.

Apropå hosta så har jag fortfarande den där jäkla hostan, fast nu verkar den bara komma på kvällen när alla andra ligger och sover...
Stannade hemma från tentan idag eftersom hostan har varit väldigt ihärdig på att hänga sig kvar i min hals, missade till och med mitt första NF-presidiemöte idag sen jag blev Qurator Notarie.
Har missat tre styrelsemöten i rad också, och massa fester ihelg.

Fast säkert bara bra att jag har liten vit period, var inte särskilt vit på Gotland, och definitivt inte vit på Valborg (ja, ja, ja, jag ska berätta om Valborg... tids nog)

Hoppas alla saknade mig, ingen kram till Helen, inget hej till Kristina och Jonny och inget leende och uppmuntran till Anna, aja några dar klarar de sig nog utan mig, fast jag har ju ändå varit borta i två veckor och eftersom folk ringer och frågar efter mig redan första måndagen jag var i Stockholm så...

Då var det nämligen Ann-Louise som ringde och sa att hon och Libby var jätteoroliga för att jag hade dött eller nåt, idag på mitt söndagsfika (förövrigt det första fikat på minst en månad) sa de till och med att de knappt vågade ringa eftersom de väntade sig att det skulle ringa i mitt rum.
Även om jag fortfarande tror att jag sagt åt båda att jag skulle vara borta i två veckor, aja, det var bara kul och smickrande att få sådana telefonsamtal. Det var som att hela korridoren dog utan mig.

Detta var det underbara telefonsamtal jag fick av Ann-Louise:

"Hej är det Jocke? Vi har inte sett till dig på flera dagar och jag och Libby var oroliga att något hänt."
"Nä... Jag är i Stockholm..."
"Men vad bra. Det blev så tyst och tråkigt här utan dig, du brukar iallafall komma in i köket och säga några ord. Nu sitter alla på sina rum. Men skönt att höra att det inte har hänt något iallafall."

Heh, nog för att jag är gammal och äldst i korridoren, men att jag är klistret också, det känns ju båda smickrande och lite oroväckande.

Och att Ann-Louise och Libby ringer och säger att de är oroliga och saknar mig, även fast jag sagt att jag ska vara borta i två veckor...
Det gav mig ett leende på läpparna i flera dagar efteråt, inte allt för ofta man får känna sig så saknad.

Även om vissa Nationsmänniskor alltid lyser upp i ett leende när jag dyker upp:

"Jooooooocke!!!"

Förövrigt fick jag häromdagen helt plötsligt för mig att jag tyckte jag var jättesnygg, förutom min mage då. Vart fan kom det ifrån egentligen, bara så där? Aldrig tänkt så tidigare, dessutom vill jag inte tycka att jag är snygg.
Man är nämligen snyggare om man inte tycker man är snygg än när man tycker att man är det, typ.

Det är iallafall vad jag lärt mig på Universitetet, sådan där livsviktig kunskap vettni.

Fast jag tror nog att jag skyller på min häck, allt är dens fel.

Annars har man insett ännu fler dåliga saker om sig själv, undrar om man ska söka sig till en psykolog. Fast jag vet inte om jag vågar, usch, alldeles för mycket man inte vill minnas. Till exempel hela skoltiden.

Förövrigt så gick världen ännu mer käpprätt åt helvete igår: Sarkozy vann det franska valet, jahapp, få se hur lång tid det tar innan invandrare  och icke-västerlänningar/icke-nord & centraleuropéer blir andra klassens medborgare även där. För att inte prata om kvinnor.

Fast man kan ju alltid hoppas, som jag sa till Tommy över sms när jag fick veta det: "Jahapp, är det dags för den Sjätte Republiken nu? Frankrike har revolution ungefär lika ofta som Sverige byter regering."

Vafan, nu dök han upp igen i en tv-serie. Efter Star Trek: Enterprise har han blivit värsta eftertraktade karln. Till och med numera en av huvudrollerna i The Nine (rätt intressant serie förövrigt). Mannen jag pratar om är ingen mindre än allas vår Dr.Phlox: John Billingsley.

Förövrigt tycker jag att det är helt sjukt att påbörjan ett nytt moment i en kurs endast två timmar (!) efter en salstenta, eftersom jag fortfarande var sjuk gick jag ju inte på någon av dem. Men jag undrar om ens någon från klassen närvarade?

Dagens Låt: Kate Bush - Aerial Tal (så väldigt somrig låt, bokstavligt talat)

Dagens Citat: “I do not agree with those who say that using ground troops in a war makes it more moral.”
-Madeleine Albright igår (söndag) angående Kosovo.

Back In Da Hood

Hej!

Det var länge sen, men nu är jag tillbaka och ready for action.

Kommer att gå igenom Gotland, Stockholm, Valborg och 1:a Maj i varsin blogg under de närmaste dagarna så att de inte blir allt för svårlästa.

För att återvända till vardagen.

Igår (alltså Torsdag), var en jätterolig dag. Vakna och upptäckte att jag var sjuk så att jag varken kunde sitta bokbord eller gå på NF styrelsemöte.
Sen kommer man in i köket en stund senare och öppnar frysen för första gången på 2 veckor...

Och spyr nästan direkt, tur nog hade jag inte ätit frukost så att det inte fanns något som kunde komma upp.

Frysen hade blivit avstängd genom de dumma knapparna högst upp i kylen, det är alltid den frysen som varit problemet.
Och jag som hade flera kilo fisk där...

Alla andra flydde fältet, men jag fastnade i köket minst halva dagen för att försöka både klara av kväljningarna och bli av med lukten... Än idag, alltså natten mellan fredag och lördag har jag inte lyckats få bort all lukt från själv frysen...

Tjohoo! Roligt att komma tillbaka till civilisationen... verkligen...

Annars så skrev jag i tisdags ca 8 sidor i min pjäs för Skapande Svenska B slutseminariet om två veckor eftersom allt skulle vara inne då.

Idag har jag och Mats fortsatt kollat Babylon 5 helt igenom från början, han har aldrig sett den medan jag har.
Sådant är kul, får se hans reaktioner medan jag kan sitta tillbaka och njuta av färden.
Sista avsnittet vi såg ikväll var "A Matter of Honor", alltså första avsnittet av 3:e säsongen...
Han blev, som sig bör, väldigt förvånad över slutet av andra säsongen, cliffhangers är ju alltid så.

Idag skulle vi gått ut och dansat på Ersboda, hade till och med sagt det till Marie. Men eftersom jag är sjuk och Helen inte har råd så var det lika bra att ställa in det, tyckte lite synd om Kristina, men det kommer en sista chans att få dansa för denna termin på Ersboda om två veckor den 15:e Maj.