Ship to Gaza

Hade tänkt skriva en massa om vinnarlåten ur årets ESC eftersom den är helt underbar, trots att jag bara har hört den en endaste gång... hittils.

Och att jag suttit och tittat igenom alla bidrag från det bästa ESC som jag upplevt i hela mitt liv, nämligen 2000 i Stockholm.

 

Dock spelar inte det någon stor roll just nu eftersom jag just nu sitter och kollar på live streaming från The Freedom Flotilla/Ship to Gaza.

 

Vilket känns både intressantare och fan så mycket viktigare.


Cate Blanchett is Emma!

Först glömde jag säga i mitt förra inlägg att min lilla brandskrift gjorde väldigt många nyfikna, nästan dubblerade mitt gamla besöksrekord till 33 unika besökare.

 

Sen:

Cate Blanchett is da shiznitz!  Inga kan spela ûbermäktiga drottningar som hon. Elisabeth, Marion of Loxley... och Galadriel, The White Lady of the Noldor and The Golden Lady of Lorién och den äldsta av de äldsta av alla varelser i hela Middle-Earth, förutom Tom Bombadill, eftersom hon tillhör den andra generationen av alver som någonsin fötts.

 

Efter att jag såg Robin Hood så finns det bara ett enda val till rollen som Emma, den mest älskade av alla mina karaktärer... och den mest ubermäktiga av de ûbermäktigaste av alla sköldmöer och drottningar som någonsin kommer att existera.

 

Om det är något som beskriver Emma bättre än någonting annat så är det faktiskt Cate Blanchett:

 

"In the place of a Dark Lord you would have a Queen! Not dark but beautiful and terrible as the Dawn! Treacherous as the Sea! Stronger than the foundations of the Earth! ALL SHALL LOVE ME AND DESPAIR!"

 

Elisabeth: The Golden Age

 

Queen Elizabeth I: Go back to your rathole! Tell Philip I fear neither him, nor his priests, nor his armies. Tell him if he wants to shake his little fist at us, we're ready to give him such a bite he'll wish he'd kept his hands in his pockets!
Don Guerau De Spes: You see a leaf fall, and you think you know which way the wind blows. Well, there is a wind coming, Madame, that will sweep away your pride.
[turns to leave with his ministers]
Queen Elizabeth I: I, too, can command the wind, sir! I have a hurricane in me that will strip Spain bare when you dare to try me!


Jewel - Sov Gott finns äntligen på album!

Oj, jag trodde jag hade sett det bästa världens bästa singer/song-writer hade att bjuda på, men jag hade helt fel. Detta är... Inga Ord...

Att jag inte kände till denna kan ju också bero på att den är från året jag blev totalt förälskad i henne när hon var med i Sen Kväll med Luuk 1998 och bl.a. sjöng sin svenska vaggvisa (se mer längre ner).

 

 

Och som vanligt hänger jag inte med att hon har släppt ett nytt album, denna gång med en massa lullabys, och äntligen har hon gett ut Sov Gott (Sleep Well) på album!

Men även hennes version av Somewhere Over The Rainbow finns också med där.

 

Detta är texten till Sov Gott på originalspråk...

 

Sov gott, vackra delfin
Sov gott, jag vita varg
Vi har kärlek för varandra
För varandra
För alltid

Sov gott, vackra delfin
Sov gott, jag vita varg
Vi har kärlek för varandra
För varandra
För alltid

Sov gott
Sov gott, jag vita varg
Morgonen vaknar
Då kysser vi
Kysser vi, Kysser vi,
Sov gott
Sov gott, för alltid

Sov gott, vackra delfin
Sov gott, jag vita varg
Vi har kärlek för varandra
För varandra, för alltid

Sov gott
Sov gott, jag vita varg
Morgonen vaknar
Då kysser vi,
Då kysser vi, för alltid
Då kysser vi, för alltid
Sov gott
Sov gott
Sov gott

 

 


En brandskrift tillägnad alla studenter vid Umeå Studentkår

Ja, vad säger man.

 

Trots att en majoritet bland studenterna röstade rött så blir det en moderat kårordförande (förövrigt den första genom tiderna vid Umeå Studentkår) med både sossarna och pedagogernas goda vilja. En rödblå röra som alltså inkluderar opolitiska lärarstudenter.

 

Det som är mest intressant är dock den nivå denna majoritet har valt att lägga på verksamhetsplanen, där VSF dök upp på det Konstituerande Kårfullmäktige med ett 5-sidigt dokument där alla presidialers verksamhet togs upp, punktades upp och konkretiserades, trots att det endast var en preliminär VP (den officiella ska inte tas förrän på det första KF till hösten) lämnade denna rödblå röra in ett papper på knappt en halvsida med felstavningar och några enstaka punkter som alla endast var en mening långa och där man inte gick in det minsta på exakt vad dessa punkter skulle innebära eller hur man har tänkt arbeta med dessa.

 

Även om vi i VSF alltså hamnade i opposition kommer vi att njuta av det, det kommer att bli så sjukt kul att gå på mötena under det närmsta året. Vi kommer att vara som hökar och ha stenkoll på vad de sysslar med där på kåren, vi kommer att stirra dem till vansinne så att de ser till att arbeta för studenternas bästa.

 

Är det inte därför vi är studentpolitiker, för att vi vill arbeta för studenternas bästa och inte för att vi vill sitta på kåren med arvoderad heltidstjänst?

 

Jag kommer med stolthet och rak i ryggen gå på kårstyrelsemötena som gruppledare och på kårfullmäktigemötena som både talman och oppositionsledare och titta alla i ögonen och säga att exakt vad vi tycker de gör rätt och exakt vad vi tycker de gör fel, det är helt upp till dem själva hur obstinata vi kommer att vara.

 

Om de gör fel kommer vi att sitta där och banka näven i bordet och säga att nu får ni skärpa er!

 

Om de gör rätt kommer vi att ge dem beröm.

 

För under detta år kommer vi att forsätta visa varför studenterna gjort rätt som röstat på oss, vi kommer att fortsätta visa att vi är det största partiet på Umeå Studentkår där 26% av de röstande i kårvalet står bakom oss.

 

Eftersom flera av mina partikamrater ställde sig upp och höll klockrena brandtal på det konstituerande kårfullmäktige kan inte jag vara sämre, så detta är en brandskrift som ni gärna får vifta framför mina ögon om något av detta skulle glömmas bort under vårt arbete under nästa år!

 

Det lovar jag som gruppledare för Vänsterns Studentförbund vid Umeå Universitet.

 

 


SFS FUM 2010 & Kårval 2010

Politik är livet!

 

1. Hemma från SFSFUM i Uppsala. Återigen har Umeå Studentkårs delegation betett sig bättre än exemplariskt, än en gång har delegation fått beröm för sitt sätt att bemöta andra och för vår pålitlighet. Trots att vi bara hade en veckas arbete, istället för 2 månader som tidigare år och dessutom med en i stort sett helt grön delegation har vi gjort ett mycket bra jobb under omständigheterna.

Återigen en mycket bra delegation!

 

En fråga bara: När började det råda konsensus mellan kårerna och vart är alla galna motioner, helt plötsligt tar möten flera timmar mindre än planerat än att mangla halva kvällen och ibland in på nätterna?

 

Förövrigt anser jag det vara rätt coolt att se sitt eget namn i print.

 

2. Kårvalet vid Umeå Studentkår. Ett mycket bra genomfört val som inte kan anses som så mycket annat än lyckat, inte bara för VSF utan för partierna i allmänhet.

 

VSF 8

M 7

S 6

Pedagogerna 4

Centern 3

Liberalerna 2

RS 1

 

Jonas Sjöstedt kommenterar valet så här.

 

Detsamma gör Västerbottens-Kuriren.

 

Förövrigt lär jag under närmsta året nog få hålla lite extra koll på min blogg, det kan hända att den blir något mer detaljgranskad än vad jag är van vid så om den inte är lika galen som den brukar så får ni skylla på att jag är politiker. Nu ska det bli andra bullar i fullmäktige oberoende om vi hamnar i majoritet eller opposition!

 

Det senaste året har ju varit lite halvlojt från min sida tyvärr måste jag säga eftersom jag varit ensam opposition och samtidigt suttit som antingen Bisittande Talman eller Talman på fullmäktigemötena, man har gjort vad man kunnat tillsammans med de av mina partikamrater som haft möjlighet att deltaga på mötena, men vi har iallafall kämpat på. Ska bli ett nytt spännande år med nya spännande tag!

 

Dessutom, om 1 år är det FUM igen och då lär alla få se mig där på nytt igen, det är så klockrent att vara där.


Rösta i kårvalet!

Glöm inte att rösta i kårvalet på www.karval.nu, sista dag är på torsdag!

 

Vänsterns studentförbund

1. Joakim Mäki
2. Diana Zanzi Ferrando
3. Bore Sköld
4. Sofia Hagström
5. Andreas Mångberg
6. Emmeili Sjögren
7. Peter Möller
8. Weidan Gong
9. Robin Myte
10. Susanna Sundelin
11. David Manninen
12. Matilda Svärdén
13. Anton Björk
14. Edward Lundqvist
15. Per-Johan Berg
16. Nicklas Boman
17. Daniel Nyström
18. Mattias Sehlstedt


"Buggträning J & V"

Här kommer ett filmklipp från första "tävlingsträningen" jag och Veronica hade ihop på Klacken förra tisdagen (Bugg & Swings nyaste klubblokal, är väl den femte i ordningen som jag varit med om förövrigt):

 

Mikaela? Kommentarer?


Upp till Kamp, Kamrater!

En dag som denna är det bara en endaste låt som gäller: