Dagens Humör & Fascinationen för kvinnor

Titelns säger allt...

Det är låten här nedanför jag lyssnar på just nu, vilket säger ännu mer. Lyssnar på den om och om och om igen.


Eric Carmen - All By My Self


When I was young

I never needed anyone

And makin' love was just for fun

Those days are gone


Livin' alone

I think of all the friends I've known

But when I dial the telephone

Nobody's home


All by myself

Don't wanna be, all by myself anymore

All by myself

Don't wanna live, all by myself anymore


Hard to be sure

Some times I feel so insecure

And love so distant and obscure

Remains the cure


Dock fick jag nyss sms av en viss person som gjorde min natt fan så mycket bättre, det är så jävla kul med vänner som har en sådan stark sexuell spänning mellan varandra att den bokstavligt talat går att skära med kniv.
Sånt gör en extra energi att orka med livet.
Men tycker dock att de snart borde sluta gå som katter kring het gröt och om inte hoppa i säng åtminstone hångla upp varandra eller gå på date, vilken ordning som är bäst för att de ska bli ett par. Håll tummarna!
Det har jag sagt åt en av dem så det verkar som det har börjat hända saker och ting de närmaste dagarna.

Förövrigt hatar jag, HATAR! När datorn stannar och man förlorar större delen av en dikt. Det gör en jävligt frustrerad. Känslan man hade när man skrev den går inte att återfå.

"The greatest loss of all are the great ideas that never made it."

Vet inte heller vad det är med mig, sen jag pratade med Doktoranden i Litt.Vet från min Författargrupp har jag gått omkring och sagt åt alla att jag ska söka till Doktorand och att jag borde få det. Hur smart är det på en skala?

Vad hände med mig som höll inne om sånt allt?

Tror jag skyller på Malin, ditt fel! (Ta det som en komplimang, för det är det!)

Eller som Hanna-Marie sa häromdagen:
"Det är bra Jocke. Det är bra det."
Lät kanske liiite överseende, men vafan känner ju mig själv rätt bra som man får ta sådant med en klackspark.

Det är ju minst ett år tills dess, först klar med D-uppsatsen, sen 7,5hp från förra terminen till, sen en massa rest under ett år framåt, sen gäller det att skriva en riktigt, riktigt bra ansökan, vilket inte heller är det lättaste, så vafan...

Men efter det där VG:et på de första 7,5hp har jag fått storhetsvansinne, minst 6(!) år till som student om jag lyckas med det jag föresatt mig.

Vad är det förresten med mig och kvinnor som sticker ut från normen, de blir allt konstigare för varje gång som går?
Okej, jag började med en riktig galning (i betydelsen Psycho, det enda som saknades var en kniv och en dusch), men sen har det alltid varit kvinnor som stuckit ut från normen på något vettigt sätt.

Vad är det med min fascination för sådana kvinnor egentligen? 

Det är något som får mig att dras till dem, kan inte riktigt förklara vad.
Nu vet jag att några stycken av dem läser denna blogg, så ta det för vad det är, en komplimang.
I stort sett alla kvinnor jag hånglat med, varit ihop med, haft sex med, alla jag varit dårdjupt förälskade i, (inte alltid allting i samma person eller ens på samma gång) alltid har de stuckit ut från mängden.
Tror faktiskt inte jag någonsin hånglat med någon jag inte varit attraherad av, förutom kanske Psychot.
Det är dock liiiite för komplicerat för att förklara...

Om jag själv ens förstår det till denna dag.

Dessa kvinnor ger ifrån sig någon sorts laddning som attraherar mig, det är liksom svårt att förklara.
Som mitt nuvarande ex, ja jag är singel igen, jag var villig att stå ut i vått och torrt för hennes skull, trots att vi hade totalt olika syn på vissa 
specifika saker som många skulle anse viktiga i ett förhållande, men alas, det funkade inte. Men 
vi är fortfarande vänner iallafall, och träffas när vi tränar och tävlar tillsammans. Heh, enda skillnaden nu är
att vi inte hånglar... och bråkar. Vilket man i och för sig skulle kunna se som en förbättring.

Så nu vet ni om det också. (Nog för att de flesta som läser denna redan visste det, men ändå).

Nu har jag blivit helt fascinerad i en person som jag träffar lite då och då, hon är nog den konstigaste människa på denna jord, tankarna som går runt i hennes huvud måste vara helt fantastiska. Det är som att nervbanorna i hennes hjärna inte fungerar som andra människors, nej! 
De kan inte fungera som andra människors, det är en ren fysisk omöjlighet.
Hon säger saker som inte har något med ämnet att göra att man verkligen undrar vad som försigår, men sakerna hon säger! Det går inte att förklara det måste upplevas. (Hmm, vilket i och för sig stämmer in på ett flertal personer jag känner.) Men denna kvinna är ingen av dem. Dum är hon definitivt inte, hon får mig bara att framstå som värsta Svensson i jämförelse. Hennes personlighet går hand i hand med hennes klädsel, här pratar vi verkligen om en människa där kläderna gör personen. Hennes stil... sticker ut helt enkelt...
Det är också en sak med de kvinnor som jag haft i mitt liv (nåja, det där får det att låta som många, vilket det inte är), de har alltid varit jävligt smarta.

För att citera vad som står i korrens citatbok: "Jag vill ha en kvinna som ger mig mental orgasm, hon ska minst 110 i IQ!"

Det finns nämligen inget jag avskyr mer än wannabe-platinablonda tjejer med push-ups som låtsas vara dummare än de är, turligt nog ser man sådana ytterst, ytterst sällan. Inte då på de krogar jag oftast hänger på, och att se sådan senast jag var ut på Scharinska var... intressant upplevelse. Det var som att se ett par ulvar i fårakläder. Där kan man verkligen snacka om kultur-wannabes.
Usch, de är inte ens naturligt blonda utan de färgar det blont, nej platinablont i tron att det får dem att se dummare ut. Jag blir bara så... argh... I och för sig klarar jag inte av silikon heller, såna träffar man ännu mindre än de där wannabe-platinablonda... sakerna...

/sätter på den gällaste röst du kan tänka dig "Heeeeeeeej!" /lägger ner att försöka ha platinablond röst.

Fast den intressanta kvinna jag skrev om innan jag hamna på lite villovägar, tror jag mig inte vara attraherad av, inte för tillfället iallafall. Det finns en annan som en gång i tiden fick det att pirra i mig så fort hon pratade med mig, men när jag träffade Maria upphörde det, men sen jag blev singel igen har det återvänt. Tyvärr ser man inte av henne särskilt ofta, snarare ytterst, ytterst sällan, men hon gillar att prata med mig. Och det känns som att vi kan prata med varandra hur mycket som helst när vi väl får en stund så att vi kan prata, tycker själv vi kan prata med varandra om vad som helst.
Gjorde bort mig en gång framför henne, men det tror jag hon glömt.

Men vad är normal egentligen? De kvinnor jag träffat har som sagt alltid haft det där "extra", något som får dem att 
sticka ut från mängden.

Och sen har vi ju det där med hundögonen...

Och de killar jag hånglat med? Tja, det var nog mest bara en kul grej att testa liksom.

Hmm, funderar om man borde publicera denna, men äsch va fan, live a little, die a little. Ni får ju kommentera om det var dumt av mig, eller nåt...

Det är förresten konstigt det där, att man vågar vara öppen på internet när man inte ser andra människors reaktion.

Liberality For All

Haha, det här måste vara det sjukaste och roligaste på år och dar, men på samma gång så jävla skrämmande. Att en människa kan helt seriöst ha sådana ideér, och de tycker jag ska vara rädd för Den Som Inte Bör Nämnas Vid Namn, alltså Usama Bin Laden, gör mig nästan mer rädd för dem än för en man som är numera mer en idé än än person.
Vilket förvisso är något mycket mäktigare, eftersom man kan döda en person men inte en idé, men i detta fallet känns han ändå som rätt harmlös och menlös i jämförelse med Amerikansk Konservatism...

Liberality For All

Varför dans är det underbaraste som finns.

Jag brukar ofta få frågan varför jag dansar och om det är kul. Jag ger samma svar varje gång:

"Det finns inget roligare!"

Här är flera andra människors åsikter, människor för var dansen har förändrat deras liv och gjort dem både lyckligare och gett dem bättre motion:

Om dans I SvD

Några av kommentarerarna var så underbara att jag bara måste låna dem och citera dem här för de som inte orkar läsa hela artikeln.

"Dans är ett sätt att ta för sig, bjuda på sig själv, hänföras, leva ut sin längtan, sin passion. I en dans möts två individer. [...] Jag vill njuta av musiken, dansen, närheten, helst ömsesidigt. [...] Det händer att jag låter mig berusas av dansen när både jag och min partner upplever denna magiska stund som - utan att hyckla - ett långt och härligt förspel, ett tillstånd som man vill förlänga, gärna konservera. Fast man låtsas inte om det. Det sätter guldkant på kvällen."

Eller som det sägs på Dansmaffian

"Det finns vissa som påstår att dansa en mysig fox kan vara det bästa man kan göra med kläderna på."

Självklart! Säger jag.

"Dansare tar inte i hand, de kramas."

Dirty Fox, det vill säga dagens moderna foxtrot som dansas ute på danställen, precis som Odd säger. Hittar man en följsam tjej eller en kille som är bra att styra så är det en bra dans, då är den oootroligt mysig och trevlig. 
Men egentligen är inte det heller det viktiga, det viktiga är att man har kul och är trevlig så löser sig det mesta, för de flesta kan gärna dansa med nybörjare. Ibland är det nästan roligare med de som precis upptäckt dansens inneboende poesi och skönhet än med folk som dansat i många år. Jag kan tycka att det ibland finns en mer spontan glädje hos dessa nyförtappade människor.
Åldern spelar ännu mindre roll på dansgolvet, en 80-åring kan dansa med en 10-åring. Det viktigaste är att ha kul, och vara hygieniskt rätt och riktg förstås! Framförallt om det är foxtrot som gäller och tjejen ska luta sig mot en och bara blunda och njuta, då blir det inte kul om någon av dem luktar illa. Men svettig blir man, det är självklart.

Som sagt, undbaraste, roligaste, bästaste, trevligast sporten. Att gå ut och dansa en helkväll ger mer motion än det mesta annat, efteråt är man helslut och har jätteont i fötterna. Men det är det värt! 
Som att springa ett maratonlopp ungefär, som jag brukar säga.
 
Heh, jag skulle gå och sova tidigt, så att jag kunde fortsätta med min uppsats, men istället har jag fastnat och kolla en massa dansklipp från olika tävlingar och uppvisningar.

Har total jävla abstinens, har inte fått dansa bugg och foxtrot sen 18 December.

Förövrigt är jag singel igen, definitivt denna gång, men var inte oroliga jag och Maria kommer att fortsätta göra dansgolven osäkra tillsammans. Vi funkar helt enkelt bättre som kompisar, mycket bra vänner.

Apropå det var vi på vår första tävling tillsammans, ej inkluderat Klubbmästerskapet (som vi blev 2:a i) och min första på ca 6 år, den 17 November på Luleå GP.

Micteam hade tagit några bilder på oss, så här kommer dessa:

image9

image10

Ja, det ser roligt ut för att det är vääälidgt roligt och alldeles, alldeles underbart!

Vi blev på 17:e plats i Bugg Vuxna D, var väl så där. Vi fick en 2:a (av Mikael Broberg, han som varit med och "uppfunnit" Åhej!-stilen som vi dansar) och tre 4:or. Tyckte själv det gick bra fram tills det var 3:e sekunder kvar då vi tappade varandra och Maria hamnade i snurr åt fel håll. Kan ha varit avgörande, man vet i och för sig aldrig. Det kändes som ett rätt bra startfält ändå.

Tror förövrigt jag borde lägga mig och sova strax. Sprang precis och hämtade mat från köket, tog fil och.... havregryn... Märkte det inte förrän jag redan blandat dem, fast det gick att äta ändå tur nog.

En ny maträtt alltså:

Mäki al'a Fil.
5 dl Fil
2 till 3 dl Havregryn.
Shake and Stire.
Servera kall. Gärna med något gott att drick till.

Dagens Citat: "Det finns vissa som påstår att dansa en mysig fox kan vara det bästa man kan göra med kläderna på."

Tja, den var så bra så jag kan inte undvika att återanvända den.

Dagens Låt: Chuck Berry - Johnny B. Goode

Världens bästa och världens mest dansanta låt. Den går inte att sitta still till, så är det bara! Och för en gångs skull överdriver jag inte när jag tycker att den är "världens bästa", iallafall enligt mitt eget tycke och smak.


SKRIVAS Fantastiknovelltävling & TV4 Science Fiction

Var tvungen att skriva ett snabbt inlägg igen.

Äntligen hittade jag en länk till SKRIVAS Fantastiknovelltävling som jag var med i, i somras...

Tydligen var det stenhård konkurrens, största deltagandet någonsin med närmare 90 (!) stycken.

Grattis till vinnarna och till de som fick ett hedersomnämnande. Framförallt till Håkan Wikell från min författargrupp som fick just ett hedersomnämnande med sin "Linjen". Det är alltid trevligt när det fortsätter gå bra för mina gamla kursare från Skapande Svenskan.

Juryns utlåtande

Eller för den som inte orkar trycka på länken:

Fantastiknovelltävlingen 2007
Resultatlista:
1. "Information" av KG Johansson
2. "Begränsat minne" av Gabriel Nilsson
3. "Klasskamrat noll" av Erik Johansson

Hedersomnämnanden: "Lukten från källaren" av Elli Arbaeus, "Mörk tystnad" av Rikard Slapak, "Trollkarlen" av Gabriel Nilsson, "Linjen" av Håkan Wikell.

Källa: Ahrvid Engholm


Vet inte ens om min novell var särdeles bra, men va fan. Nu har man iallafall tagit det största steget in i den världen, nu kan det bara gå uppåt. Ett nytt försök nästa år!

Och sen blev jag glad över att se detta också: TV4 Science Fiction

Blir nog till att skaffa de kanalerna så småningom.

Personlighetstester & Kenny Starfighter


The Keys to Your Heart
You are attracted to those who are unbridled, untrammeled, and free.

In love, you feel the most alive when everything is uncertain, one moment heaven... the next moment hell.

You'd like to your lover to think you are stylish and alluring.

You would be forced to break up with someone who was emotional, moody, and difficult to please.

Your ideal relationship is open. Both of you can talk about everything... no secrets.

Your risk of cheating is zero. You care about society and morality. You would never break a commitment.

You think of marriage pessimistically. You don't think happy marriages exist anymore.

In this moment, you think of love as something you can get or discard anytime. You're feeling self centered.
What Are The Keys To Your Heart?

Hmm, nja... Vet inte inte riktigt.

I am nerdier than 79% of all people. Are you a nerd? Click here to find out!

Va!?! Så dålig? O_o

NerdTests.com says I'm a Slightly Dorky Nerd God. What are you? Click here!


Det där var mycket bättre. SF, Literatur och Awkward, så det ska se ut!


Annars så går pluggande framåt så smått, deadline närmar sig.

Bloggletandet fortsätter...

Förövrigt gillar jag att Kenny Starfighter ska bli film:

Kenny Begins

Voyager och sf-bloggar

Mitt pluggande har inte gått sådär jättebra. Fastnade hela kvällen, nej, hela dagen och surfa på en massa bloggar om sf och annan fantastisk litteratur. Kanhända att jag gör en lista över de intressantaste framöver. Har åtminstone sparat dem i en egen mapp på bokmärken i Opera (som är min webbrowser of choice).

Har även hunnit starta en prenumeration på Enhörningen, och kolla upp en del svenska sf-fanzine och tidskrifter för kanhända framtida prenumerationer på dessa också.

Men mycket nytt intressant har man upptäckt iallafall.

Det viktigaste jag såg på Internet idag var nog dock detta från Rymden idag: 
Skål för Voyager.

Helt plötsligt känns vårt oändligt enorma universum så mycket mindre.

En skål för Voyager helt enkelt!

Därför ska jag avsluta dagens blogg med ett citat från Carl Sagan, en av de största som har lämnat 
oss.

”The greatest human significance of science fiction may be as experiments on the future, as explorations of alternative destinies, as attempts to minimize future shock. This is part of the reason that science fiction has so wide appeal among young people: it is they who will live in the future.”
- Carl Sagan

Ps. Kan man förövrigt tänka sig, jag har upptäckt en ny finurlighet med blogg-programmet. Det går nämligen att lägga in nyckelord så att den går att söka. Där ser man, kanske därför så lite folk ser den, vem vet?
 

Gott Nytt 2008!

Var på Domus i fredags för om möjligt få tag på några Gratis Fika i Järnvägsparken att sprida vidare.

Tji fick man!

De hade delat ut gratis 300 stycken och det var strax före jul, så självklart var de slut när jag väl tog mig dit ner.

Nåja, tre hundra nya läsare för mina tre dikter iallafall, det är iallafall något.

Gott Nytt År på er förresten!

Var det något jag lärde mig, eller snarare påmindes om, på nyårsnatten var det att Terrasgatan har om möjligt stans bästa utsikt vid nyår efter den självklara förstaplatsen som är Loussa. Otroligt vackert måste jag säga med alla fyrverkerier, synd att jag inte tog några bilder. Men trevligt var det på nyårsfesten iallafall och att få se mina gamla hemtrakter ur ett nytt perspektiv.