Danssommaren i Kiruna 2010

Var länge sen jag skrev, men jag ser ändå att det finns folk som kollar igenom den varje dag ändå, trevligt med stammisar som inte ger upp.

 

Har ju mest varit jobb och åter jobb, så det har väl inte varit så mycket intressant att berätta egentligen. Midsommar till exempel jobbade jag stängning hela helgen, så där har jag inga roliga anekdoter att berätta.

 

Däremot för två helger sedan var jag på logdans på Nunis i Gällivare med ett litet större gäng Bugg & Swingare, vi tog en stor buss och var väl ett 20-tal eller så.

 

Det var alldeles för länge sedan jag var på logdans, helt klart. En mycket underbar och lyckad kväll, något annat kan jag inte säga. Framförallt en fox jag hade med M, den var så otroligt underbar att jag var tvungen att sitta ner en dans efteråt (d.v.s. två låtar) och återhämta mig, eller kanske snarare för att bevara den där känslan av de perfekta 3.5 minutrarna som jag har berättat tidigare alla dansare alltid är på jakt efter, den där kicken då man bara njuter av tillvaron. Jag har som ni vet uppnått de där njutningsfyllda höjderna tidigare, men jag har aldrig tidigare behövt sitta ner och hoppa över danser bara för att bevara känslan.

Jag kunde inte göra så mycket annat än att bara sitta där och skaka på huvudet.

 

Det var mäktigt!

 

Annars är det mest bara dans jag kommer att berätta om i detta inlägg, här kommer nämligen ännu ett filmklipp med mig och Veronica, denna gång från Kom-I-Gång-festivalen som jag gjorde reklam för i mitt senaste inlägg för 7 veckor sedan.

 

 

 

Det är Veronicas sambo som filmar, därför är det mest bara vi som syns i bild.

 

Idag har jag också haft sista träningen med Veronica för de närmsta fem veckorna, hon åker på semester. Tyvärr har vi inte kunnat så mycket som vi kanske skulle velat, men det blir lätt så om båda ibland tyvärr har nattpass vid olika tillfällen.

 

Och nu är det bara en dag kvar tills årets händelse i denna stad, Kiruna-festivalen! Tyvärr är det inte många man känner som ska gå, eftersom det inte är det bästa utbud av artister i år, men för er som ska dit så lär ni nog hitta mig på dansbandsgolvet både torsdag, fredag och lördag.

 

Årets artister i urval: Kent, Dead by April. The Ark (för femhundraelfittusendemiljonte gången), Markus Krunegård, Imperial State Electric (Medlemmar från både Hellacopters och Backyard Babies), Amy Diamond & Nanne Grönvall, Maskinen, Lazee, Willy Clay Band (självklart!).

 

Årets dansband: Martinez, Playtones och Date.

 

Sen blir det inte ett endaste danssteg på 5 veckor, men överlever på något sätt gör man... Förhoppningsvis...


Jag & Veronica dansar + Bond + Bear McCreary

För er som befinner er i Kiruna, kom på invigningen av Kom-I-Form-festivalen imorgon kl.10.30 på A-hallen I Kiruna Sporthall då framförallt jag och Veronica ska visa stan hur man dansar.

 

Och här kommer ännu en träningsfilm med mig och Veronica:

 

 

Och så har jag upptäckt ännu ett helt underbart bra band:

 

Bond - Victory


 

Dessutom, igår upptäckte jag ännu ett soundtrack av Bear McCreary som får mig inse varför film-spel-bok-serie musik är den genre som jag älskar allra mest.

 

Bear McCreary - Eureka:

 


Massakern på Medelhavet

Stora delar av nätet har redan skrivit så mycket bättre än vad jag kan tänkas göra när det gäller gårdagens händelse, så jag tänker hålla mig därifrån.

 

Det enda jag kan säga är att jag fortfarande känner mig arg, upprörd, frustrerad, men ser ändå ett hopp i att en nästintill enad värld, både bland makthavare och gräsrötter som vänder sig emot Israels terrordåd mot Ship to Gaza/Freedom Flotilla, t.ex. var det 8000(!) människor och demonstrerade på Sergels Torg, men även 14 andra svenska städer ordnade snabbt upp demonstrationståg. Detta skedde även i andra delar av världen.

 

Antingen går allt ännu mer åt helvete i världspolitiken, eller så börjar alla, inklusive den Israeliska staten inse att det börjar gå alldeles för långt, delar av det Israeliska folket verkar ha fått nog långt tidigare.

 

Och apropå de bilder på vapen som skulle ha funnits på båtarna, påkarna ser mer ut som bordsben och knivarna, tja, 600 personer på en båt behöver ju alla äta. Försök du tillaga mat åt så många utan att använda en vass kniv.