Det Röda Universitetet

Gråter en skvätt, detta är så vackert!

 

Saknar politiken och allting, livet och så vidare, men nu är det bara en vecka kvar tills jag är tillbaka i Umeå!

 

Och i ett senare inlägg under veckan kommer hela historien om den gaaaaalnaste fiskeresan någonsin, once-in-a-lifetime-experience har fått en totalt ny innebörd, det endaste som saknades var fan utomjordiskt liv...

 

 


Glada solar, lägenheter och en 360!

1. Jag som tycker jag är glädjespridare, men flera andra går omkring och ritar glada solar som dyker upp lite här och då ibland på jobbet.

 

2. 9 pass kvar, sen min underbara och älskade lägenhet!

 

3. Nu har även jag anlänt i denna konsolgeneration, det satt lååååångt inne... (Tror det är 10(!) år sen jag senast köpt en konsol, en Dreamcast.)

Ännu en inköpslista!

Ännu en inköpslista, återigen från Bumerangen, men också Röda Korset:

 

Bumerangen:


Serietidning:

 

Shazam! 5/75

Actionserien 1/91

 

Musik:


Traditional Dana Dragomir

Dana Dragomir Samling

 

Och 14 böcker, framförallt Syskonen Baudelairs Olycksaliga Liv - En Olustig Början och Svärd och Svartkonst av Fritz Leiber (boken som mer eller mindre båda uppfann och döpte Sword & Sorcery-genren) och Martin Luther King Jr. - Vi Kan Inte Vänta

 

 


Bumerangen

Bara 16 arbetspass kvar, sen är det Umeå! (Kring i början av andra veckan i september).

 

Förövrigt är det alltid farligt att gå på Loppis, nu har jag äntligen varit på Bumerangen här i Kiruna, som jag har tänkt gå på hela sommaren, men inte kommit så långt.

 

Resultat: 23 böcker, 15 serietidningar och ett "magasin". Blir väl kanske att jag gör en lista när jag väl kommer tillbaka till Umeå och har både tid och kabeln till kameran närvarande.

 

Pris: 120:- (Iofs, inget jag betalar själv efter att jag hittade 120:- som någon hade slängt i soporna utanför jobbet.)


Are You Ready To Be Strong?

Ja, vad ska jag nu göra av mitt liv?

 

Det är nästan 15(!) år sen jag såg det allra första avsnittet, men nu har jag äntligen sett färdigt en av de bästa tv-serier som någonsin gjorts, och det finns nästan inget klipp som förklarar det bättre än detta, inget klipp som klart och tydligen visar seriens själ och hjärta, detta sista stora tal som Buffy håller innan den slutgiltiga striden mot Den Första Ondskan. En av de mest feministiska och humanistiska serierna som finns.

 

Det spelar inga roll vilka sorters demoner som står emot dem, verkliga eller imaginära, kvinnor kan välja att vara starka. Spelar ingen roll att vi lever i ett patriarkat, även de kan få styrkan att säga nej.

 

Och ingen har nog sagt det bättre än Sarah Michelle Gellar: