Glad och sprallig.

Censurerade bort mitt förra inlägg.

Men fortsättning följer fortfarande.

Vi träffades inte i lördags, men väl igår och förhoppsningsvis senare idag.

Gillar henne skarpt.

Har inte mycket att skriva, eftersom jag inte kan förklara saker i ord och vill nog inte det heller förrän jag ut och in på mig själv för tillfället.

Känner mig dock mycket glad och sprallig för tillfället.

Förövrigt kom Mats tillbaka till korren igår, blir väl att kolla massa B5 med honom när jag inte träffar Maria vill säga, innan jag åker hem i sommar.

Vilket jag inte heller har bestämt än, får se om jag åker hem före eller efter midsommar.

Vad jag annars gjort i förra veckan?
Det gamla vanliga, umgåtts med folk.

I fredags hjälpte jag Kristina att flytta, tog väl en ca 8h, var och hjälpte henne köpa en soffa också. Lyckades samtidigt dessutom hitta två kuddar åt mig själv. Fattar inte varför jag haft en ytterst dålig kudde i en Bostadsäng under 3.5. år. Inte undra på att jag har sovit dåligt, men med de två nya kuddarna går det åtminstone lite lättare att somna.
I lördags var jag hos Jonny och spelade tv-spel i mååånga timmar. Från början var det ju tänkt att festa, framförallt eftersom Kristina ville supa och jag också, men eftersom det var så få som kunde vara med och Jonny ändå inte kunde dricka rann liksom luften ur mig för det.
Förhoppningsvis blir det att festa en sista gång innan jag åker hem över sommaren för att sommarjobba, har ju ändå lovat Kristina att festa till en gång innan dess så, och nu nästan även Jonny. Men som sagt, beror ju på när jag åker hem.

Och inte är det många dagar kvar till Kiruna-festivalen heller. Årets bästa fest, och nu kommer det en massa från Ume dit upp, som Jonny, Orf, Lauri med mera, med mera...

För att återvända till Maria, vi får se efter sommaren hur vi känner då innan vi bestämmer något helt enkelt.

Jobb, jobb, jobb ( och bröllop)

Shakespeare säger i Hamlet:

"When sorrows come, they come not as single spies, but in battalions." 

Denna gång har han fel, denna gång händer allt tvärtom.

Jag har fått jobb, jag har fått jobb, jag har fått jobb!!!

Jag fick just veta att jag fått 9 veckors sommarjobb, och dessutom fick jag veta när jag ringde för att berätta den goda nyheten för morsan att jag tydligen ska på bröllop den 1:a september.
Alla har veta om bröllopet i flera månader, jag är alltid den som får veta allt sist eftersom morsan har nästan lika dåligt minne som mig.

Så, jobb och bröllop!!!

Wohoo!!!

Kommer att jobba 2 Juli - 1 September. Bröllopet är den 1 September...

Fast nu pratar jag just med syrran och det verkar som att jag kan ha fått istället för henne. Hon hade sökt jobbet, och hade hittat en period jag kunde få, så får jag hela istället...

Förövrigt tar jag också upp vad som har hänt sen jag senast bloggade, det har varit en mycket underbar vecka, den bästa på lång tid. Framförallt eftersom jag har haft tid att ha ett liv.

Onsdag:
Promenad för glass på stan med Anna, Jonny & Ola från GHD och för att handla födelsedagspresent åt Emma.
Sen hem till Jonny för grillning.
Sen var vi på g till Emma för hennes födelsedagsfest, men sen fick vi ett sms av Lauri att det blivit 
ett stort missförstånd och varken hon eller Olle var hemma.

Torsdag:
Missförståndet tog vi igen på torsdag då vi for till Emma och hade det trevligt med att fika, spela När och Fjärran och kolla på Coyote Ugly.
Men före det tog vi sommarens första bad (vilket för mig brukar bli årets enda, men inte denna gång som ni ska se på lördag), jag, Anna, Jonny och Ola.
Sen till Emma bytte vi ut Ola mot Lauri.

Fredag:
Grillning hos Emil, bara massa kirunabor där, tre stycken man inte sett på hur många år som helst: John-Erik, Esberg och Markus Mustikka...
Det var god mat, men jag var hemma rätt tidigt ändå, kände mig rätt sliten.

Lördag:
Bastu, bad, bastu, bad, bastu i den ordningen tillsammans med Anna, Jonny, Ola och Lauri.
Vi körde det hemma hos mig (jag har fan haft fler människor på besök hos mig de senaste veckorna än tillsammans haft under de fyra år jag bott här, hmm undra varför?).
Ola och Anna gick väl hem vid ca 24, sen satt jag, Lauri och Jonny i mitt kök och samtalade och kollade bland annat på en av världens bästa filmer, nämligen Fenomen.

Söndag:
Ingenting, återvändande till att inte ha något liv.

Måndag:
Det tog i stort sett hela dagen att installera Windows och de medföljande programmen. Nu funkar det mesta igen, men inte det fel som jag ville försöka få bort. Min dator har nämligen tendensen att slå av i tid och otid (vilket den har gjort femtielva gånger medan jag försökt skriva färdigt dagens blogg), tror att den antingen har gått i väggen eller att det börjar snart bli dags att pensionera den.
Stackarn...

Dagens Citat: When sorrows come, they come not as single spies, but in battalions. William Shakespeare [1564-1616], "Hamlet" 

Dagens Låt: Jennifer Saunders - Shrek 2 OST - Holding Out For A Hero (Bonus Track)

Senast Lästa Bok:
Andy Mangels & Michael A. Martin - Star Trek Enterprise - Last Full Measure

Läser Just nu:
Andy Mangels & Michael A. Martin - Star Trek Enterprise - The Good That Men Do
                        Brian Greene - Ett Utsökt Universum

Att läsa sedan: 
Albert Einstein - Den speciella och den allmänna relativitetsteorin
                         Della Van Hise - Star Trek - Killing Time

Bear McCreary - Prelude to War

Oooh, hittade just texten till en av låtarna på den bästa skivan som någonsin gjorts, med troligen en av de bästa låtar som någonsin gjorts (texten och bästa låten är inte samma sak):

Bear McCreary - Battlestar Galactica Season 2 Soundtrack

Och låten jag hittade texten till var
Lords of Kobol

Skivan är otroligt bra. Det finns inte mycket man kan säga om den egentligen. Okej, skulle jag recenserat den för en 
tidning hade jag nog kommit på en massa att säga med många väl valda ord.

En skiva soundtrack till en tv-serie brukar inte vara de bästa, oftast är musik vid sådana tillfällen till för att fungera som så kallad bakgrundsmatta, men i detta fall har det blivit en mycket viktig intregerad del av tv-serien. Framförallt i de sista tre minuterna av tredje säsongen då musiken till och med blir oerhört viktig för handlingen.
Musiken är inte heller den man är van vid från filmer, framförallt sf-filmer där musik brukar vara svepande, episk, storslagenhet. Patriotisk imperiebyggande musik, om man så vill.
Men detta...
Detta är något annorlunda, helt annorlunda.
Likt tv-serien själv har målat om hela genren, den svepande patriotismen är som bortblåst och ersatt av vad en del recensenter vill kalla för New Age-musik. Dock tycker jag inte detta epitet passar in det heller, den är sig själv. Den har inslag, en härlig blandning av, västerländsk, österländsk, keltisk musik för att skapa en visuell bild av en exotisk värld.
Den bästa på hela albumet är utan tvekan, trots att den innehåller så många mästerverk, Prelude to War. En av de mest actionfyllda låtar på länge utan att den för den skull bli det episka, storslagna slå-sig-för-bröstet-patriotismen som tyvärr har drabbat det mesta av dagens filmmusik.
Det episka och det storslagna i rymdkrig finns där, men exotismen i tonerna förvandlar den till just något annat än det vi är vana vid. Den tar till en lite mer subtil läggning.
Ett stridstema olikt något du någonsin hört tidigare, förutom albumet från säsong 1 (Battle On The Asteroid, vilken i jämförelse känns mycket mer lågmäld, både på tv och i musiken).

Heh, det blev visst en egen liten personlig recension iallafall. Inte särskilt bra, kan säkert bättre. Men det var bara ett litet test för att se om jag klarade av det.

Annars så har jag skrivit färdigt min reflektioner och utvärdering över Skapande Svenska kursen för sluthandledningen med Elisabeth. Blev rätt mycket att jag tog på mig skulden över min lathet att inte ha genomfört det kontrakt vi satte i början av kursen för ett år sen.
Annar så berömde jag henne en del över att hon alltid kommer med så knäppa tolkningar av mina texter, älskar när folk gör det, det får mina texter att verka så mycket djupare och därmed i förlängningen även får mig att verka djupare än vad jag själv anar.

Så min fem i topp lista är väl ungefär som den varit de senaste åren:

1. Bear McCreary - Prelude to War
2. Samuel Barber - Adagio for Strings (Choral Version)
3. Russel Watson - Faith of the Heart/Where My Heart Will Take Me (Star Trek Enterprise Theme)
4. Chuck Berry - Johnny B. Goode
5. Jewel - Down So Long

Dagens Låt: Bear McCreary - Prelude to War (självklart!)

Dagens Citat: "There’s a kind of sadness and poetry about it. It has a melodic gesture that reaches an arch, like a big sigh… and then exhales and fades off into nothingness.”
-Historian Barbara Heyman om Adagio for Strings
(Rätt lämplig i dagens blogg, eller hur?)



Josef Molin & Dans SM

Ännu en klasskompis från Skapande Svenska som har blivit framgångsrik, denna gång från A-kursen.

Nu väntar jag bara på min tur, först måste jag bara se till att få något inskickad så att jag kan börja få en massa "Tack, men nej tack"- brev från varenda förlag i landet.

Josef Molin:

Fyra i lagtävlingen och etta i en av deltävlingarna på Poetry Slam SM, eller Estradpoesi som det heter på svenska, med den underbara bussdikten som vi analyserade och kritiserade på ett av seminarierna.
Så jävla bra dikt!

UNT.se

Uppsala Expressen

TV4 Uppland (saknar tyvärr länk)

UNT.se

UNT.se

SR P4 Uppland (Från ca 7 - 25 minuter. Här läser Josef dessutom upp bussdikten. Lyssna och njut!)

Hans egen blogg: Jods Blogg

Dans SM:

I andra nyheter, hittade inatt en länk med flertalet videoklipp från Dans SM i Ö-vik som gick av stapeln nu i Maj.

Dock bara klipp från vuxenfinalerna, men det gör inte allt för mycket. För den som vill veta hur underbart dans är, hur kul sporten kan vara att titta på och deltaga i, se och njut av Sveriges bästa tävlingsdansare!

SM i Ö-vik

Grymt bra dansare, själv känner man att man ligger rejält i lä. Heh, den nivån lär man nog aldrig nå upp till.

Dagens Citat: “This is a court of law. . . not a court of justice.”
—Oliver Wendell Holmes, Jr. (1841-1935)

Dagens Låt: Sirenia - Lithium and Lover (En nyupptäckt grupp av mig, upptäckt i söndags faktiskt. Ännu en av de där Gothhårdrockarna med kvinnliga sångerska som jag är så förtjust i, dessa är norrmän.)

Aj!

Aj!

Nu sitter jag här framför datorn och kan inte sova eftersom jag åkt på frossa, solade alldeles för länge idag, dessutom bara en sida så numera ser jag ut som en Polkagris (eller Polkapig som jag brukar kalla den).
Funderar på om jag borde ta en kalldusch, men jag har redan duschat fyra gånger på två dagar och badat badtunna, så vet inte om det är alldeles för bra att göra det.
Smärtan går nog över om en vecka eller så.
Första klassens brännskador är alltid kul, framförallt när det är första och enda gången på sommaren man solar. Framförallt för att jag är som farsan och det alltid slutar med frossa plus att denna färg håller i sig nästan fram till nästa sommar, framförallt eftersom jag har väääldigt lite pigment. Iallafall mer än vad jag hade när jag var yngre, då var jag förjävligt blek.

Fram tills jag återvände hem var det dock en helt underbar helg:

På fredag åkte jag, Lenitha, Ullis, Anneli och Liza till Lenithas stuga i Sörmjöle för att förfesta och äta god grillad mat innan det äntligen var dags för oss att ge oss av till Gräsmyr för logdans.
Min första logdans på över 6 år, tror jag, Lenitha och Liza hade dock varit förra året.

Tyvärr kom vi dit lite sent, så vi missade första 1,5-2 timmarna av dansen. Men vi hade det grymt kul och Ullis och Anneli blev helt taggad efteråt att gå flera gånger. Heh, ännu flera man har lockat i fördärvet.

Det var en helt underbar loge förövrigt. Stor, fin och öppen.

Jag gick dit också för att träffa min danspartner Maria, vi hade ju lovat att träffas där, köra lite dans tillsammans för att bli lite mer samspelta och bestämma vår utstyrsel till lördagen.

Mycket, mycket trevlig kväll.

Lördagen var ännu mer underbar:

Vi övernattade i Lenithas stuga, sen bar det av hemåt för mig eftersom jag hade Klubbmästerskapet i Bugg att vara med i kl.13.

Det gick hur bra som helst!

Vi slutade tvåa, ännu en pokal till mitt prisskåp, en av de ytterst få silvrena skulle jag tro, eftersom det oftast blir guld, brons, eller inga alls... Heh.

Ingen var där och heja på mig, men det berodde mest på att jag trodde att jag hade meddelat alla, och sen hade jag inte meddelat nästan en enda... Haha, ibland är jag helt borta.

Och direkt efter tävlingen tyckte jag:

"Så vad säger du, vore det inte kul att få tävlingsdansa?"
"Jo... Om det är med dig."
"Ja, men då så. Då var det bestämt."

Så, nu har hon fått blodad tand och vi ska börja tävlingsdansa!
Typiskt dock att Anneli slutar när jag börjar igen, grrrr...
Det hade varit grymt att få tävla mot dem och köra tävling i tävlingen, ha henne typ som min ärkefiende eller nåt.

Sen bar det av senare på kvällen tillbaka till Lenithas stuga för att festa, igen. Och framförallt bada badtunna.
Vi kom inte i den förrän vid 2, men satt där med några till till strax före 5.

Vissa hamnade kvar i den. 

Vad är det förövrigt med badtunnor och kåta människor?
Det slutar alltid med att alla andra flyr fältet så att vissa kan ha sex i den.
Badat badtunna två gånger, har hänt båda gångerna när jag suttit kvar i den. Första gången var dock den värsta, usch nä, det behöver vi inte prata om...  

Måste ha något med hettan och halvnakenheten och närheten att göra... Eller nåt...

Och vi hade att göra med världens mest irriterande och gnälliga människa, jag har aldrig i hela mitt liv hört någon som saknade så mycket självinsikt och var så mycket besatt av sig själv. Iiih, ville till slut antingen döda honom eller mig själv för att slippa plågan.
Det tyckte alla andra också, det tog en dag, men idag så sa de andra åt honom på skarpen:

"Nu får du väl lägga, av du gör ju inget annat än gnäller."
"Jo, jag vet."

Öh, va? Hallå, människa? Någon hemma?

Och idag blev det rollspel, lyckads döda min tredje av mina egna demonkrigare i ett anfall av stupiditiet, så då fick jag återvände till min älskade Feleon Den Förskräcklige, eller som han är mer känd som: Svarta Fasan.

Inte riktigt lika ondskefull som vanligt, hans nivå har dock sjunkit till nästan under resten av Spelkaraktärernas, han är ju nästan snällast. Framförallt befinner han sig inte längre i magen på en kannibalisk Demonherre vid namn Canibal. Heh...

Feleon är den enda av mina karaktärer som överlevt tillräckligt många spelmöten för att hinna bli något, annars har alla mina karaktärer tendensen att alltid dö minst en gång varannat spelmöte på grund av mina infall av dumhet...
Så kallat "handla först och inte tänka sen eftersom man är död."

Hoppade förövrigt över både Bartömningen på fredag och Personalfesten på lördag på NH.
Varit på båda tidigare, tyckte det var dags att prova något nytt.
Dessutom var de flesta av mina närmsta vänner inte ens där, även många av de intressantaste. Fanns dock hel del intressanta kvar där, men tyckte som sagt att det var dags att pröva något nytt.

Dagens Citat: "Against stupidity the gods themselves contend in vain."
-Friedrich Schiller (1759–1805)

Dagens Låt (Skiva idag): G.E.S. (Enda skivan de gav ut tillsammans, vet ej vad den heter för tillfället. 
Det blev denna skiva eftersom jag lyssnat på den minst 6-7 gånger på tre dagar. 
Det sjuka var att jag lyssnade igenom den 2 gånger på fredag innan jag åkte till Lenitha, och sen 
när man väl var där visade det sig att den skivan kom att spelas större delen av tiden.)