Omg! Omg! ...

Omg! Omg! Omg!

Jag är nu som ett litet barn och känner att jag borde studsa omkring av glädje, men cynisk som jag är Hollywood tillåter jag mig tvivla. Läste precis detta från den officiella
Dune Bloggen:
 
"FRANK HERBERT'S CLASSIC SCI-FI NOVEL "DUNE" SET FOR BIG SCREEN ADAPTATION BY PARAMOUNT PICTURES"

Yipee!!!

Men jag hyser ändå vissa förhoppningar eftersom John Harrison är Executive Producer, han som gjorde de två underbara miniserierna baserad på Herberts första tre böcker i Dune-serien: Dune, Heretics of Dune och Children of Dune.

Det finns förvisso redan en filmversion ute, själv tycker jag att den väl har sina intressanta idéer även om jag i viss mån kan hålla med Karin efter att ha visat den för henne. Hon fattade inte mycket av den, vilket iofs inte säger mycket eftersom det är en David Lynch film... Men det finns helt klart bättre filmer därute, till och med bättre sf-filmer (Hollywood-cyniker som man är).

 

Brian Herbert och Kevin J. Anderson är också inblandade i produktionen som Co-Producer, så om inte annat blir det iallafall inget "I, Robot"-debakel.


Boknytt: 080801

Senaste dagarnas bokinköp:

SF-Bokhandeln:
Brian Herbert and Kevin J. Anderson - Legends of Dune I: The Butlerian Jihad
: Yay! Äntligen har de anlänt, dags att ta sig igenom Space Opera-prequeln till tidernas bästa sf-verk, tillika min husbibel, tillika min största förebild i mitt egna skrivande.
Brian Herbert and Kevin J. Anderson - Legends of Dune III: The Battle of Corrin: Varför tredje boken och inte andra? För att jag redan fick The Machine Crusade för flera jular sen av syrran men av flera orsaker har jag inte tagit mig tid för Legends ännu, mycket för att det var så sent som förra året som jag läste Dune: House böckerna...

Domus: (Ja, det finns kvar åtminstone en sådan butik i Sverige)
Bra sagt under tre tusen år: Ännu citatbok, och som nog de flesta vet är jag ju en citathora så...
Kärlek - de bästa erotiska berättelserna: Jaja, jag råkar faktiskt gilla sådana böcker som något konstnärligt också...
Sonja Åkesson - Vara Vit Mans Slav och helt andra dikter i urval av Jenny Tunedal: Åkesson har sådan underbart egen stil. Den är rebellisk och vägrar konformera till rådande kanon.

Tradera:
Nova 4 - edited by Harry Harrison
: Ännu en SF novellsamling, denna gång ingen klassisk novell jag känner igen, men väl däremot ett flertal av författarna. Alla författarna "in order of appearance": Brian W. Aldiss, Kit Reed, Gerard E. Giannattasio, Barry N. Malzberg, Robert Sheckley, Bill Garnett, Edward Wellen, Richard Bireley, Alfred Bester, Naomi Mitchison, Michael Addobati, Tom Reamy, Jeff Duntemann.
När jag bläddrade igenom den så fastnade mina ögon på en av de underbaraste replikväxlingarna någonsin i en sf-novell (i någon skönlitteratur överhuvudtaget egentligen) i Brian W. Aldiss "The Monsters of Ingratitude IV":

"We were involved in making a musical version of Wittgenstein's Tractatus Logico-Philosophicus."
"What are you going to call it?"
"We're thinking of calling it Wittgenstein's Tractatus Logico-Philosophicus. It has novelty. Or maybe just 'Steintrack'."
"'Star Trek?'"

Helt underbart!


Harry Harrison - Make Room! Make Room!: Köpte den på Tradera billigt mycket för att jag tyckte titeln kunde vara en klassisk sf-roman och när man får hem den i brevlådan och läser baksidan vad står det där med stora bokstäver om inte: SOYLENT GREEN... Så jävla klockrent!

Röda Korset:
Det jobbiga är att jag var in där igår, men hade inte lösa pengar med mig så då återkommer jag idag istället, men då har de ändrat om alltihopa och typ 4-5 böcker jag hade spanat in, bl.a. flera verk av P.C. Jersild och "Gridlink", hade tagits bort ur butiken. Oh, the irony!
Peter Englund: Förflutenhetens landskap: Peter Englund är alltid bra, och när han skriver korta essäer om knasiga historiska händelser är det ett klart köp. Sen hade nog priset med det att göra också eftersom alla böcker kostar 1:- där.
Svenska Folkets Egna Dikter: Dikter av vanligt svenskt folk är alltid roligt att få läsa, så att man själv får känna sig som att man har fler chanser att bli publicerade än den enda gången hittills.

"Badhuskiosken":
Nemi album #666:
Jag har verkligen levt på en annan planet i sommar när jag har missat att nyaste albumet har kommit ut med min husgudinna och Anima.

Annars i dagens boknyheter:
Stiftelsetrilogin ska filmatiseras!
Med tanke på hur mycket skräp I, Robot var så är inte mina förhoppningar stora, som jag precis sa till Tommy som avslöjade nyheten för mig:

"Blir den som I, Robot... så kommer jag att fortsätta hata Hollywood lika mycket som jag redan gör...

I, Robot hade ingenting med Asimovs novellsamling att göra, det fanns robotar, det fanns robotikens tre lagar och Susan Calvin, men alla de namnen var bara påklistrade för att ge det skräpet legitimitet..."

Och nu återvänder några gamla favoriter som jag tyckte det var dags att börja med igen, har faktiskt saknat dem en del.

Senast Lästa Bok:
Robert Sheckley - Shards of Space

Läser Just nu:
Brian Herbert and Kevin J. Anderson - Legends of Dune I: The Butlerian Jihad
Brian Greene - Det Stoff Varav Kosmos Väves: Rummet, Tiden och Verkligheten
Nemi Album #666

Dagens Låt:
Siw Malmkvist - Flickor Bak I Bilen

Dagens Citat:
"We were involved in making a musical version of Wittgenstein's Tractatus Logico-Philosophicus."
"What are you going to call it?"
"We're thinking of calling it Wittgenstein's Tractatus Logico-Philosophicus. It has novelty. Or maybe just 'Steintrack'."
"'Star Trek?'"
- Brian W. Aldiss "The Monsters of Ingratitude IV"