Vissa känner mig alldeles för bra...

Haha, vissa människor känner mig alldeles för bra:

 

"He, jag har kommit fram till att det är bäst att alltid låtsas att man vet vad J pratar om när han kommer med sina förklaringar om vad han gjort. Varit på nåt möte med nån slags organisation med en massa initialer i, varit och tittat på nån Bitter sextett osv. Frågar man nåt om det får man bara en lika obegriplig förklaring som man inte förstår nåt mer av :P Så bli inte överraskad om jag inte har förstått något som du tycker att du sagt :P"

 

För att citera Malins blogg.


Syrrans rosa blogg!

Jahapp, då måste jag göra reklam för syrrans blogg, eftersom hon har haft sin sen i Januari och inte sagt ett ord om det... Och ja, rosa! Tro mig, det finns nog inte någon annan människa i hela mänsklighetens existens som är lika galen i rosa!

Att vara ekivok över en palt.

För er som inte var med på Paltfesten så kommer här min uppskattade något ekivoka dikt som var en hyllning till Palten:

 

Åh, du vackra palt!

Dina former är så runda,

jag vill bara sluka dig hel.

Smöret rinner över dina kullar,

får dig att smaka.

så...

så...

så...

Norrländskt!

Sylten kring din barm,

mjölken över mina läppar,

ditt hårda knastrande fläsk

i min mun.

Får mig att njuta.

Du får mig att drömma,

att glömma.

Du får mig att sakna

de Norrländska vidderna.

Jag vill aldrig sluta äta dig.

Jag älskar din konsistens,

din form.

Du är hård, men formbar

inte mjuk och och dallrig.

Du är så njutbar,

att när jag ätit dig färdigt,

vill jag bara sova.

 

Annars så har jag idag också precis läst färdigt The Sandman #9 - The Kindly Ones av Neil Gaiman... Det var sorgset och mäktigt, bör nog kanske försöka mig på att fundera lite kring den snart...

 


Umgängeskväll över partigränserna...

Precis hemma från umgängeskväll med kårvalskandidater från alla partier som ställer upp... förutom RS (inte som att det är någon nyhet precis).

 

Först umgänge och lekar på kvarterslokalen på Historiegränd, jag fixade en lek för VSFs räkning och det fick bli Radioaktiv Älg. Den verkade vara riktigt omtyckt eftersom folk stojade och gapskrattade en del under den och sen gick några under resten av kvällen omkring och sa Pung! Pung! Pung! lite då och då... Sen blev det karaoke på Krogen Krogen. Jag hann sjunga tre gånger.

 

1. Jimmie Hendrix - All Along the Watchtower (Hmm, undra varför?)

2. Beatles - All You Need is Love (med Liberal-Olle)

3. Blues Brothers - Minnie the Moocher

 

Det sistnämnda var jag nog mest glad över eftersom en helt okänd kille kom fram till mig direkt efteråt och sa att han var lindyhoppare och tyckte det var riktigt bra av mig att sjunga en blues-låt. Han gav mig med andra ord en del beröm, kanske inte sa så jättemycket om min sång även om han berömde mig för den också, men det vet man ju hur det är med sånt.

 

Och ni vet alla hur min sångröst är...


Bear McCreary - Tributer

Två fortsatta orsaker till varför Bear McCrearys musik till Battlestar Galactica är så otroligt bra:

 

1. Citat från youtube: "Note from Bear McCreary: 'Kara Thrace herself, Katee Sackhoff, joined me on stage at the grand piano to play Kara Remembers I played the left hand part, and she plucked out the Final Four Theme, just as she did in the climax of Someone to Watch Over Me. Once we had the Final Four Theme going on the piano, the band snuck in, building to Heeding the Call and finally All Along the Watchtower.'"

 

 

2. Battlestar Galactica - The Final Tribute: Musiken taget från 1-3 säsongen av BSG och klippena tagna från allra, allra sista avsnittet och de allra, allra sista scenerna med just deras hem och skepp, Galactica

 


Bear McCreary - Apocalypse

Än en gång har Bear McCreary visat varför han är den bästa kompositören mänskligheten någonsin skådat


Har precis lyssnat för första gången på Soundtracket till Battlestar Galactica: Razor/The Plan. Varenda låt ger mig återigen rysningar av ren njutning.


Men denna är nog den bästa, den låt som spelas när tusentals atombomber släpps över alla de Tolv Kolonierna och 20 biljoner människor förlorar sina liv.


Citatet precis före är den stora skurken som förklarar varför så många människor behövde dö.


 

"I'm a machine. And I could know much more."


"Before I Sleep"

Visste inte att Stargate Atlantis kan få mig att gråta, sett samma scen hur många gånger som helst, lika tårögd varje gång. Från avsnittet "Before I Sleep" i första säsongen.

 

Melia: "We welcome you to the city of Atlantis. [...] Unfortunately your arrival has come at a time of great conflict. We've been under siege for many years and have submerged our city as a measure of protection."

[...]

Dr. Elisabeth Weir: "I don't think you understand how far we've come or how much my people have sacrificed in the hopes of meeting you. We call you the Ancients, the Gate Builders. We've crossed galaxies in the hopes of finding a great people. [...] We are explorers, just like you."

Janus: "Which should come as no surprise since they are the second evolution of our kind. Don't you understand? The city will survive 10.000 years."

 

Se från 08.45 och lite mer än en minut framåt.

 


Fox är som den första kyssen..

Ibland kommer det foxar som till och med är bättre än de där perfekta 3.5 minutrarna, ibland händer det att man hamnar i en fox som är precis som den där första kyssen med den man älskar, man blir alldeles knäsvag, benen vill inte längre bära en och man vet inte längre vart man ska stå eller om man ska sitta eller vad man ska göra.

 

Ja, ikväll upplevde jag en sådan fox, det tog säkert en 5-10 minuter innan jag var riktigt kontaktbar igen.

 

Förövrigt kommer jag nog att befinna mig i Kiruna större delen av April från typ cirka den 26:e Mars, så ont om folk på jobbet att jag behövs en hel månad däruppe före sommaren, och sen ska vi inte tala om sommaren, då blir antagligen hur mycket jobb som helst...


Sackosäckar och Kiruna

Äntligen!

 

Det tog bara 27 år, men nu är jag äntligen (!) ägare till en helt egen och alldeles underbar sackosäck!

 

Det vill säga den svarta av dem.

 

Annars så har jag genom en Kiruna-grupp på facebook hittat helt underbara youtube-filmer om världens bästa, underbaraste och vackraste (och nästa största) stad.

Titta framförallt vid 0.37, där ser man nämligen mina pärons trappuppgång på Lappgatan 17A.

Underbara bilder som ger en hemlängtan.

 

Nästa är Shanes låt om Kiruna, som jag faktiskt aldrig hört talas om tidigare, Shanes var ett av Sveriges största band på 60- eller 70-talet, kommer inte riktigt ihåg vilket.

Ännu underbarare bilder, en av de vackraste platserna på Jorden.

 

Och den har hur kul som helst, sörmlänningar, håhå jaja.


Sony Ericsson S312

Wooot, 18 besökare igår! Nytt rekord!

 

Tror det måste bero på att jag lagt till den på Connect Your Blog på Facebook, lättare för folk att hitta min blogg liksom.

 

Men hursomhelst, det var inte det jag skulle prata om nu, utan detta:

 

Mitt nya lilla barn, en Sony Ericsson S312, den gamla börjar bli lite allt för mycket gammal och senil och när dess spakar mest bara funkar åt ena hållet och den vill ringa olämpliga nummer hela tiden så var det dags att skaffa nytt.

 

Jag gillar namnet på färgen också, Gryningsblå.

 


Äntligen en dansbild på mig!

Äntligen en helbild på mig när jag dansar, så vitt jag har koll är det första gången. Finns ju med i ett bildspel på VK, men det var ju endast från fikapausen och vi stod och tittade in i kameran, detta är iallafall in action.

Taget av dirtyfox från Dansmaffian på Ersboda Folkets Hus nu i fredags när det var Highlights som spelade.

 

 

Tror att jag är med på bild för att jag har börjat lära mig exakt hur man ska dansa för att få en sån där helbild på sig och vad man måste ha på sig för kläder för att ens synas i bakgrunden, så förhoppningsvis dyker man upp på fler bilder.

 

här underbar var förövrigt dansmaran i Ö-vik den 30:e Januari. Jag finns med lååångt i bakgrunden på en bild, så ni behöver inte leta efter mig.