Inköp 28/1-10

Dagens inköpsskörd nu när man fick så himla mycket pengar av CSN:

 

 


Vetsagas Essätävling avgjord

Äntligen har Vetsagas Essätävling, som jag tidigare har berättat om att jag deltagit i med fyra essäer, avgjorts:

 

Jag citerar: "Juryn beslutade dock slutligen att tilldela Fredrik F. G. Granlund essätävlingspriset för hans 'Jag, cyborg?' samt att ungdomspriset skulle gå till Viktor Andersson för 'Kärlek i en värld som alltid faller sönder'."

 

Ska sätta ner mig och läsa dem snart, just nu måste jag bara ta mig igenom Det Andra Könet till på Onsdag, men först jobb igen imorgon!


Rattar och Bröst, vilket gör att jag heeeelt osökt kommer in på Coupling

Imorgon är en hård dag, gå på jobbet, Simon de Beauvoir och match... igen.

 

Förövrigt har Ahlgrens bilar riktigt subil humor, jag menar Rosa Rattar till förmån för Bröstcancerfonden, jag fattade det inte förrän jag satt hem på bussen alldeles nyss.

 

Eller har ni andra redan passerat det skämtet och det är bara jag som är trög som vanligt?

 

Hmm, kollade just upp det korta klippet ur Coupling vad man ska med en soffa till: "Daleks!"

Tog ett litet längre klipp inkluderat Kapten Subtext och hela Steves hela Kuddorerande

 

 

Spider-Man dansen är också klockren:

Skulle kunna sitta i timmar och bara sätta upp alla underbara och dubbelvikt av skratt roliga, men detta får räcka för denna gång.

 

Fan, måste nog ta och se den från början på nytt igen och jag som såg färdigt den typ i november eller december. Vad blir det, femte varvet vid det här laget?

 

Undvik dock den amerikanska som pesten, jag menar det räcker med detta klipp för att se att den bästa karaktären av dem alla, det vill säga Jeff, verkligen inte passa i den amerikanska serien, dels ser han för normal ut och dels så framstår han mer som slemmig än som någon med total avsaknad av social kompetens:


Fan, hitta ännu fler, detta är nog ett av Steves allra bästa tal, låt mig presentera *trumvirvel* The Lesbian Spank Inferno!

 

 


Nyårsrevy 2010 - Grisen Kommer

Igår var jag återigen på Kiruna Amatörteaterförenings årliga nyårsrevy, i år med namnet: "Grisen kommer" (och nä, det det handlar inte bara om svininfluensan, även om man nog måste vara Kiruna-bo för att förstå dubbelmeningen i ordet "gris", det vill säga "kris", fast på Kiruanska)...

 

Bilder och recension från Norbottenskuriren, min syster är med på tre av bilderna, två där hon bär en blå jacka och en beigebrun hatt och en där man ser någon som ligger och sover när en lite pojke sjunger.

 

Jag tyckte personligen att det var en av de bästa nyårsrevyerna jag sett under alla år, kan till viss del berott på att de hade bl.a. Mattias Timander som i sommar spelat Emil i Astrid Lindgrens Värld och Alex Nildén Arayas dansnummer "The Asylum For Disturbed Dolls" vilken var både provocerande och faktiskt det bästa dansnummer jag någonsin sett under alla de år jag varit på nyårsrevyn, man såg verkligen på hans dans att han har gått dansskola och mer eller mindre är professionell dansare, riktigt avancerade balett och hoppsteg, även om hyllningen till Michael Jackson inte heller var dålig.

 

Och som vanligt var det Sebastian Iversen som Lasse Störman som var den största komiska underhållningen, han behöver bara ställa sig på scenen för att man ska få ett leende på läpparna och börja skratta, han är nästan en roligare Törnman än Törnman själv, i och för sig är det ett rätt tacksam mål att driva med, när Törnman själv också brukar skratta åt honom.

 

Nu är jag förvisso inte objektiv, men jag tycker alltid att syrran är bra och brukar vara med i några av de roligaste sketcherna, även detta år i "massa, massa" (där hon bär den blå jackan på NK:s bilder), numera är hon ju också en av de äldsta och mest erfarna av skådespelarna i hela ensemblen.

 

Och här är artiklar från NSD, sista bilden är förövrigt från "The Asylum For Disturbed Dolls"-numret.