Det Svenska Musikundret?

Ah, det måste vara något speciellt med svensk musik och sång, det svenska musikundret kanske?

 

I detta fall gäller det internationella tv och dataspel, ett japanskt och ett av Lucasarts.

 

Först ut har vi Song of Mana från jRPG:et Legend of Mana, sångerska: Annika "Rednex" Ljungberg.

 

Sen har vi introlåten till Lucidity, den låten tänker jag inte ens presentera närmare, ni får själv lyssna och njuta på kanske den bästa versionen av en av de mest klassiska svenska sångerna.

Jag tror Lucasarts kan förklara det själva mycket bra hur det hela kom sig.

 

 


FH bombhotat.

Alltid kul att få höra av en polis som lyser med ficklampa på en när man anländer till Ersboda Folkets Hus för att dansa: "Dansen är tyvärr försenad, Folkets Hus har blivit bombhotat"

 

Annars så var det en väldigt lyckad danskväll, några nya som jag kommer att bjuda upp till foxtrot i framtiden, fast jag undrar varför jag alltid lyckas bjuda upp de som luktar alkohol?

 

 


Ny vinterjacka!

Ah, så var man precis hemkommen från stan efter att för första gången ha köpt mig en vinterjacka.

 

Tada!

 


Antispelhysterin slår till igen & Steve Sem-Sandberg

*Suck* Så var det dags igen: Erika, 27 mördad av spelkompis

 

Man blir alltid lika arg när mediadrevet börjar.

 

Dessutom Augustpriset till Steve Sem-Sandberg för årets svenska skönlitterära bok, det var däremot mycket glädjande! En författare som erkänner sig själv som SF-författare får ett sådant prestigefyllt pris, det finns hopp!


Omnämnd i amerikansk podcast

Jahapp, så har omnämts i en amerikansk podcast, nämligen Section 31 (det går att högerklicka och spara för att få ner den på datorn) - inofficiellt officiella podcasten för Star Trek-kortspelet.

 

De diskuterade nämligen SM och sa vid tidpunkt 8.45: "... and another from... 'Umea'?" "What the...? Ringwraith?" Umea? Umea? I believe he was the one on the horse."

 

 


Bilder från uppvisningen inför 1500 pers...

Umeå City IBK har släppt bilder från vår uppvisning på deras match, få se om ni lyckas se mig och Mikaela på en av bilderna...

 

 


Avstigande efter 6 år

Oj, vet inte hur jag ska känna att ha klivit av ÖNN:s styrelse efter 6 (!) år i den.

 

Vemodigt och sorgset? Definitivt!

 

Nu är det dags att bara ha kul som Emeritus och Seniorskollegiat...

 

Och en del människor är underbara när man som mest behöver dem, tack M & M!


SM i Star Trek & Uppvisning inför 1500 pers.

Så var man hemma igen från en underbar helg i Östersund med kusinumgänge och SM i "Star Trek Second Edition CCG".

 

Som vanligt var min och Linkans match alltid den sjukaste, även om inget någonsin kommer att komma i närheten av den vi hade i jumbofinalen på Snökon för typ 3 eller 4 år sen: Borg Assimilation Vs. Borg Assimilation, det enda vi typ gjorde vara att assimilera Drottningen fram och tillbaka hela tiden.

 

Men hursomhelst, jag slutade på en hedervärd 4:e plats, vilket är det jag förövrigt 90% av gångerna brukar sluta efter att ha förlorat seriefinalen, denna gång grämer jag mig fortfarande för att jag kan ha gett bort segern eftersom jag missade att jag hade kunnat göra en grej mot Hall som hade fått honom att tappa flera rundor.

 

Han ledde överlägset, men det var mitt ögonblick att hämta tillbaka matchen, men tji fick jag eftersom jag missade en liten siffra i ett korts text...

 

Och idag hade UDI uppvisning på UIK Vs. IBK Dalen i Svenska Superligan i Innebandy vilket innebar en cirka 1500 personer som tittade på när bland annat jag och Mikaela visade upp vår bästhet i pausen mellan andra och tredje perioden.

 

Första låten i 120 gick väl rätt hafsigt eftersom jag var skakis och det var ett dåligt golv, men andra låten i 172 gick däremot mycket, mycket bättre och vi såg ut att ha riktigt skoj. Men att vi missade i början gör inte så mycket eftersom jag inte tror att de flesta där märkte någon skillnad.


Small Worlds

Detta spelet tycker jag att ni ska spela. Ett av de bättre jag har spelat på senare år, med en stämning utöver det vanliga. För min del kunde jag inte sluta spela förrän jag hade klarat av det.

Det är lugnt, ni klarar ut det på en cirka 15 minuter eller så, och ta er tid att njuta av stämning och stressa inte igenom.

 

Small Worlds


Carl Sagan-dagen

Tur jag upptäckte i tid, idag den 9:e november är det den första årliga Carl Sagan-dagen.

 

Annars så kommer jag i natt att drömmar mardrömmar om arabisk, hebreisk och romantisk språkvetenskap och al-Andalusisk muwashshahat-poesi.

 


15 böcker

Och ännu ett inlägg, gjorde precis denna lilla grej på facebook och kan därmed också lika gärna sätta upp den här på min blogg (tänk på att reglerna gäller facebook, men grejen går lika bra att publicera även här så). Se er som utmanade!:

 

Rules: Don't take too long to think about it. Fifteen books you've read that will always stick with you. First fifteen you can recall in no more than 15 minutes. Tag 15 friends, including me because I'm interested in seeing what books my friends choose. (To do this, go to your Notes tab on your profile page, paste rules in a new note, cast your 15 picks, and tag people in the note - upper right hand side. If you don't have a "notes" tab, click on the big '+' in your Profile menu and add Notes.)

1. Frank Herbert - Dune
2. Sven-Christer Swahn - Duell på Månen
3. A.E. van Vogt - Slakthus Fem
4. August Strindberg - Ett Drömspel
5. J.R.R. Tolkien - Silmarillion
6. Joanna Russ - En Gång Skall Vi Alla...
7. Ursula K. Le Guin - Left Hand of Darkness
8. Carl Sagan - Kontakt
9. A.E. van Vogt - Slan
10. The Complete Works of William Shakespeare
11. Douglas Adams - Liftarens Guide Till Galaxen
12. Isaac Asmiov - Stiftelsen
13. Ray Bradbury - From the Dust Returned
14. Ursula K. Le Guin - Sagan om Övärlden
15. Dan Parkinson - Starsong


Dans och Halloween.

Jahapp, så var det dags att skriva i bloggen igen.

En viss Sandra har klagat lite på att jag inte berättar om hur det går på danstävlingarna:

 

Lycksele - Domarpoäng: 4 3 4

Plats: 11 av 15 (En poäng och plats från semifinal)

 

Luleå - Domarpoäng 4 2 4 (Vår första 2:a. Yay!)

Plats: 8 av 12 (En poäng och plats från final, känns mönstret igen?)

 

Båda tävlingarna gav Brobeck oss fyror, han gillar nämligen inte min sinuskurva och sa någonting om att Mikaela borde byta danspartner, även om vi tror han skämtade.

 

Annars så har det varit en av mina bästa halloween-helger på länge.

 

Fredag: Idol och TP hos Susanna, med Kristina och Emelie.

Lördag: Frukostbuffé med Susanna och Kristina.

 

Halloween-fest hos Nela med Mikaela & Tom, Nela & Ivan, Sandra & Andreas och två nya bekantskaper. Jag har fått en helt ny respekt för kvinnor med långa naglar, det är fan omöjligt att fungera som en normal människa i sådana lägen.

 

Sen blev det Rex för mig där kvällen blev ännu bättre och jag röjde på dansgolvet med framförallt Kristina, men också hennes väninnor, bland andra Susanna och Emelie. Kvällen avslutades på Max och sen en cykel-promenad hem med Kristina. Det var väldigt trevligt det med.

 

En mycket underbar och bra kväll helt enkelt.

 

Det blev en hel del hängande med Kristina & Her Gang i helg, har bara träffat hennes kompisar några gånger men kommer redan väldigt bra överens med dem.

Kommer nog tycka länge att det är dumt att jag och Kristina inte har blivit så här nära vänner förrän nu denna termin, som råkar vara hennes sista. Man vet inte vad man har förrän man är på väg att förlora det... eller nåt...

 

Helgens citat: *Jag i telefon med Kristina* "HEJ JOCKE!" "Emelie skrek just hej till dig." "Jo, jag hörde det." *En halvtimma senare när man kommit in på Rex* "HEJ JOCKE!"

 

Alltid lika värmande och glädjande att folk blir så spontanglada av en, även om de är fulla.

 

Dessutom hade jag och Mikaela en liten och trevlig filmkväll direkt efter tävling i Luleå, vi såg just Rocky Horror Picture Show... Hon hade inte riktigt samma smak för den som mig, hennes betyg: "Meh! Var lite för knäpp. Förstod inte riktigt meningen med den."