Att återvända hem till Kiruna Bugg & Swing som den förlorade sonen om så bara för några månader.

Man går på en träning med Kiruna Bugg & Swing och plötsligt känner man sig som den förlorade sonen som återvänder hem med introduktion och applåder.

 

De hade sån där gruppträning öppen för alla, motionärer som tävlande, lite grann som jag tror vi i Umeå kallar för Tävlingsaspiranterna, fast jag tror nog ändå att denna är lite mer avslappnad. Kanske är något jag borde ta tag i och börja gå på, nån gång i framtiden? När jag väl återvänder dit ner vill säga.

 

Man kommer dit och plötsligt är man omringade av gamla bekanta, när det var paus skulle alla prata med mig.

 

Viss kulturkrock var det dock eftersom de kör tryck-och-drag, medan västerbotten kör å-hej!

Förväntar mig ännu mer kulturkrock när jag väl lyckas ta mig på en socialdans, frågade Eivor också och de kör mer den gamla klassiska vänster höger-vänster höger, medan vi har vår dirtyfox och gnuss (vars sistnämndas förlovade land jag fortfarande inte vågat ta steget in i).

 

Men grymt kul var det, och som jag sa till Mikaela, hoppas du inte är allt för svartsjuk att jag "vänsterprasslar" två veckor efter vi gjort "slut"...

 

Det har pratats hela veckan sen tävlingen i Umeå att jag borde prova dansa med en tjej som heter Veronica och tydligen också är en av Annelies nya bästa vänner. Det minskade inte precis under träningen, trots att jag och hon redan hade pratat lite grann strax före och när hon var in på OK under förra veckan. Alla pratade om det under pausen med mig, Alvar och Carina, Seppo och Aase, Tore och Eivor, tydligen verkade de ha sökt med ljus och lykta för att hitta någon för henne att dansa med.

 

Och här kom jag som räddaren i nöden... eller nåt...

 

Vi provdansade lite grann efter träningen och vi tyckte det gick rätt bra, så vi bestämde oss iallafall för att prova dansa ihop lite grann framöver så länge jag är i stan, alltså mer eller mindre fram till september.

 

Men Mikaela var inte så farligt svartsjuk iallafall...

 

 


Björksta Buggen + Nanny Ålander, Filmklipp

Här kommer en massa filmklipp från Björksta Buggen:

 

1. Kurt Sundins 18 minuter långa sammanställning, med faktiskt en hel del från min klass Bugg Vuxen D (BVD), men tyvärr ingen jag och Mikaela -

 

2. Västerbottensnytt (även om detta därmed även var Kurt Sundin, men lite andra klipp än i första i viss mån) -

 

3. Och en intervju med Nanny Ålander på UmU -

 

Liite synd att hon är miljöpartist, men men... sånt man får leva med.


Skapande Svenska C!

Även om jag har tänkt ta examen denna termin så damp det ner ett brev i min brevlåda som jag omöjligt kunde tacka nej till, höstterminen blir nämligen första gången det ska hållas en kurs i Skapande Svenska C vid Umeå Universitet!

 

Så även om jag lyckas ta min Fil.Mag så kommer jag ändå att läsa en kurs under de två nästa terminerna, vissa saker är för awesome för att ens fundera på att tacka nej till.

 

Wohoo! Säger jag bara, och den var adresserad från Elisabeth Hästbacka också, så man kan inte göra annat än hålla tummarna för att man återigen får universitetets bästa lärare som föreläsare.

 

Jag som hade tänkt sluta studera på universitetet efter examen, men nä! When I'm out, they pull me back in!

 


Nanny Ålander, politisk raketkarriär.

Dags för ännu ett reklam-inlägg för folk man känner, denna gång är det Nanny Ålander som nydefinierar ordet för en politisk raketkarriär:

Nanny nytt namn i toppen

 

Måste bara säga grattis, även om jag inte kommer rösta på henne. Eller om vi säger så här, vill ni inte rösta på V tycker jag ni ska rösta på henne istället. Hon har mycket vettiga åsikter.


Björksta' Buggen 2010

Det var visst länge sen jag skrev, det är så det blir när man jobbar på OK hela dagarna...

 

Men hursomhelst, här kommer utan further ado resultatet för Björksta´ Buggen för mig och Mikaela, förövrigt vår sista tävling tillsammans.

 

Poäng:

Kvartstfinal: 4 3 4

Semifinal: 4 3 4

Inte bästa poängen, det är fortfarande bland annat tävlingen i Lycksele då vi fick 4 2 4.

 

Placering: 11/16

Inte bästa placeringen, det är också fortfarande Lycksele då vi blev 8/12 (vi startade nämligen i Semifinal)

Men väl första gången vi gick vidare, det har aldrig hänt oss tidigare och som Mikaela sa: "Dans är ju kul när man går vidare!" :D

 

Denna gång startade vi i kvarten och tog oss fram till semifinal, vilken vi inte heller blev sist i, så vi tycker båda att tävlingen gick riktigt, riktigt bra.

 

Det blir en fortsatt hård helg av dansande innan det är dags att återvända till Kiruna och jobba, jobba, jooooobbba!

 

Igår var det Zlips på Ersboda, idag var tävlingen och imorgon är det Expanders på UDI