Farsan med i Bingolotto!

Listor och bilder på mina födelsedagspresenter (eftersom jag fått alla nu) och julklapparna kommer när jag återvänder till Umeå någon gång i framtiden och har tillgång till en bra dator och kabeln till digitalkameran.

Annars så tänkte jag bara fråga om det var någon som såg Bingolottos uppesittarkväll den 23:e december?

Min far var nämligen med!



På 0.10 är det han som står näst längst till höger och på 0.21 är han helt ensam i bild.

Recension: Avatar 3D

Betyg: 3.5 (.5 för Pandora)

 

Fråga: Varför är det alltid Alpha Centauri som får agera Gaia?

 

Kommentar: Det episka barnet mellan Pocahontas och Dansar med Vargar.

 

Den levde inte riktigt upp till hypen, men klart sevärd.

 

Jag har dock full förståelse för att det tagit 14 år för honom att vänta på att teknologin kan nå till den nivån för att visualisera Pandora.

Det var väl också problemet med filmen, handlingen var väl inte så mycket att orda om, rätt standard, men Pandora! Pandora!

Planeten var nog ett av det vackraste jag någonsin sett och det mest levande i hela filmen, inte att säga att karaktärerna var dåliga, men planeten var liksom på en helt egen nivå, jag ville veta så mycket mer om den, dess ekologi, dess liv, dess personlighet, ja allting!

 

Jag ville veta hur allting hänger ihop, om Eywa och Flux Vortex, om Na'Vi och deras sätt att kommunicera med både sina hästar och sina "drakar", varför Hemträdet var så viktigt för dem, mer än som en religiös symbol.

 

Jag tror att jag är kär i en planet!

 

Dessutom var det första gången jag såg en film på en 3D-biograf, det var en upplevelse utöver det vanliga. Fanns flera tillfällen då jag hoppade till och duckade när saker kom flygande rakt emot mig. Jag skulle gärna se många filmer på det sättet, även om det var lite av en besvikelse att de hade glömt slå igång projektorn under trailerserna så att man hade fått se även dem och fascineras av dem i 3D, istället för att bara höra ljudet.

 

 


Recension: Paranormal Activity

Så var man hemma från gratisbion med Malin och sett Paranormal Activity.

 

Betyg: Ingen sömn för mig inatt och alla lampor tända.

 

Fråga: Varför har amerikanska jocks aldrig sett en skräck film och ska visa sig så manliga att de göra allt för att reta upp en demon som bor i deras hus?

 

Kommentar: Jag säger som Joss Whedon - "Don't taunt the fear demon!" När du har en demon i ditt hus som försöker skrämma dig säger du inte åt den att försöka bättre nästa gång!

 

Dessutom, om din flickvän börjar säga att allting kommer att bli bra och börja le mystiskt, när hon varit panikslagen en stund före, tro ALDRIG på vad hon säger.

 

Däremot ska du tro på henne om hon säger åt dig att inte utmana ödet genom att leta fram ett ouiji-bräde, det är ungefär som att säga åt en vampyr att den gärna får komma in i ditt hus, eller tycka att hon överdriver när hon är skräckslagen eftersom den förföljt henne hela livet.

 

Är amerikanska pojkar verkligen så omogna att det enda man vill göra är att säga åt flickvännen att dumpa honom för att han är en idiot (inte bara för det där med att reta demoner)?

 

Slutet blev alldeles för överdrivet, att äta upp kameran var kanske lite over-the-top. Medan början var lite väl segt, tog ett tag innan ens dörren började röra på sig lite grann.

 

Iiiih, kanske jag inte borde säga *tittar skräckslaget runt i lägenheten*

 

Visst, den skrämde mig rejält, kanske var för att jag väntade mig att mer skulle hända än vad som egentligen hände. Fast det är väl det som är själva grejen med skräckfilmer, att man ska skrämma upp sig själv?

 

Men att sitta och reta mig hela filmen på att pojkvännen är en stor jävla idiot, att försöka lura flickvännen att kameran är avstängd när man ska ha sex till exempel, är det liksom normalt?

 

Snacka om att spä på fördomarna om amerikanska män, kunde de inte ha valt lite mer normala människor istället?

 

Med tanke på att filmen ska vara "verklig" på precis samma sätt som Blair Witch Project och Cloverfield, så kunde de ju också haft verkliga människor i rollerna.

 


UFO över Kiruna!

Varför lyckas jag missa med att vara i Kiruna när riktiga UFO:n dyker upp, även om det skylls på ryska raketer...?

 

Ryssarna förnekar dock inblandning... som vanligt.

 

Och det verkar som att detta är samma ljus, sett från stora delar av Norge:

 

 

Mest troligt är det nog en rysk raket, även om teorierna går allt från en stargate till maskhål, meteorit, svart hål, utomjordisk teknologi.


Meh!

Meh! Schibstedts lägger ner hela sin serietidningsverksamhet, inklusive Nemi.

 

Varför får jag alltid veta sådant när man sitter med sista numret i sin hand?

 

Detsamma gällde bland annat Transformers som gavs ut i Sverige av... Schibstedts... Och X-Men/Wolverine bara försvann, Spider-Man suger sen One More Day/Brand New Day-debaklet...

 

Vad ska jag nu läsa?