En brandskrift tillägnad alla studenter vid Umeå Studentkår

Ja, vad säger man.

 

Trots att en majoritet bland studenterna röstade rött så blir det en moderat kårordförande (förövrigt den första genom tiderna vid Umeå Studentkår) med både sossarna och pedagogernas goda vilja. En rödblå röra som alltså inkluderar opolitiska lärarstudenter.

 

Det som är mest intressant är dock den nivå denna majoritet har valt att lägga på verksamhetsplanen, där VSF dök upp på det Konstituerande Kårfullmäktige med ett 5-sidigt dokument där alla presidialers verksamhet togs upp, punktades upp och konkretiserades, trots att det endast var en preliminär VP (den officiella ska inte tas förrän på det första KF till hösten) lämnade denna rödblå röra in ett papper på knappt en halvsida med felstavningar och några enstaka punkter som alla endast var en mening långa och där man inte gick in det minsta på exakt vad dessa punkter skulle innebära eller hur man har tänkt arbeta med dessa.

 

Även om vi i VSF alltså hamnade i opposition kommer vi att njuta av det, det kommer att bli så sjukt kul att gå på mötena under det närmsta året. Vi kommer att vara som hökar och ha stenkoll på vad de sysslar med där på kåren, vi kommer att stirra dem till vansinne så att de ser till att arbeta för studenternas bästa.

 

Är det inte därför vi är studentpolitiker, för att vi vill arbeta för studenternas bästa och inte för att vi vill sitta på kåren med arvoderad heltidstjänst?

 

Jag kommer med stolthet och rak i ryggen gå på kårstyrelsemötena som gruppledare och på kårfullmäktigemötena som både talman och oppositionsledare och titta alla i ögonen och säga att exakt vad vi tycker de gör rätt och exakt vad vi tycker de gör fel, det är helt upp till dem själva hur obstinata vi kommer att vara.

 

Om de gör fel kommer vi att sitta där och banka näven i bordet och säga att nu får ni skärpa er!

 

Om de gör rätt kommer vi att ge dem beröm.

 

För under detta år kommer vi att forsätta visa varför studenterna gjort rätt som röstat på oss, vi kommer att fortsätta visa att vi är det största partiet på Umeå Studentkår där 26% av de röstande i kårvalet står bakom oss.

 

Eftersom flera av mina partikamrater ställde sig upp och höll klockrena brandtal på det konstituerande kårfullmäktige kan inte jag vara sämre, så detta är en brandskrift som ni gärna får vifta framför mina ögon om något av detta skulle glömmas bort under vårt arbete under nästa år!

 

Det lovar jag som gruppledare för Vänsterns Studentförbund vid Umeå Universitet.

 

 


Kommentarer
Postat av: jimbo

2010-05-21 @ 10:51:42
Postat av: Jimbo

Varför blev ni opposition när ni fick flest mandat?

2010-05-21 @ 10:52:05
Postat av: Mattias

Det kan ha berott på oss själva och vår förhandlingsteknik

2010-05-21 @ 11:02:40
Postat av: Jocke

Det enda svaret jag nog tyvärr kan ge är att det är politik i ett nötskal... :/



You win some, you lose some.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback