Kirunafestivalen 2012 - ingen dålig torsdag och fredag

Inte precis en dålig avslutning på kvällen. Först en av de bästa spelningarna i hela Kirunafestivalens historia med Hoffmaestro (ja, det var i Kosmisk Orgasm-klass!) och sen när man kommer hem har en ny svensk friidrottstjärna fötts.
Och gårdagen var inte precis dålig heller då Joanne Shaw Taylor spelade på City-scenen. Hon måste ju bara vara en av världens bästa bluesgitarrister? Någon sådan virtuos undrar jag om vi någonsin kommer att få se i denna stad igen. De där gitarrsolona var fan sjukt imponerande!
 
Sen finns det där stunder som man älskar med att komma hem, plötsligt råkade en person ställa sig bredvid mig vända sig om och titta med enorma ögon på mig. Det visade sig vara en gammal klasskompis som man inte sett sen 6:an på mellanstadiet, som å andra sidan pluggat tillsammans med min syster och som nu flyttat hem och öppnat en butik som jag redan funderat på att besöka för att den har ett sånt awesome namn:
"I [hjärta] Kiruna". 
Hon var något chockad, men väldigt glad över att se mig. Sånt gillas!


 Och så har man nu inte heller längre det mest givande jobbet jag haft i hela mitt liv med ett riktigt spännande och awesome år på Umeå studentkår! Inte för att kåren någonsin kommer att bli av med mig, men iallafall.
 
Nu är jag ju talman... igen för femtielfte gången.
 
Lite smågrejer kvar att fixa under helgen nu, men sen så är det Macken som gäller för fullt i någon månad.

Kommentarer
Postat av: Ahrvid Engholm

Vill tipsa om...

Det är 15-årsjubileum för Fantastiknovelltävlingen, som härmed utlyses. Den stödjs av Novellmästarna, en ideell förening för att främja novellkonsten (http://novellmästarna.se/, 10-årsjubileum i år!), och tävlingen är till för science fiction, fantasy eller skräck. De enkla reglerna:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till [email protected] SAMT [email protected] . Använd rubrik "tävlingsbidrag".

2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck (genre får tolkas en smula generöst; det bör finnas något "fantastiskt" element). Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.

3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

4. Förstapris 1000 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva!

Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden. Tävlingen är djupt tacksam för sponsorskap av, i bokstavsordning, SF-Bokhandeln http://www.sfbok.se, tidingen Skriva http://http://tidningenskriva.se/, Wela förlag http://http://www.welaforlag.se/ och förlaget Zenzat http://zenzat.wordpress.com/ - gynna våra gynnare! En liten sak: genom åren har förfrågningar och undringar kommit om man "bör" sträva mot maxgränsen på 50K. Den gränsen är satt bara för att någonstans bör en gräns sättas! De flesta noveller som klarar sig bra brukar vara på 10-25 000 tkn. Bästa genre? Senaste åren har det varit nästan dött lopp mellan sf, fantasy och skräck.
SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila [email protected], med subject/ämnesrad: subscribe.) Se infosidan www.skriva.bravewriting.com - sidan uppdateras sällan, helt avsiktligt (mest årlig tävlingsinfo) . SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur, kultur, ibland litet vetenskap, där publiceras olika nyheter, man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade om det mesta.

--Ahrvid Engholm

Postat av: Ahrvid

Vill gärna påminna om...

FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2015

En påminnelse om årets stora Fantastiknovelltävling! Den är till för noveller inom science fiction, fantasy, skräck - fantastik, helt enkelt! - och stödjs av Novellmästarna, en ideell förening för att främja just novellkonsten (http://novellmästarna.se/). Stort tack till våra sponsorer, som ni hittar efter de busenkla tävlingsreglerna:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till [email protected] SAMT [email protected] . Använd rubrik "tävlingsbidrag".

2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst; det bör finnas något "fantastiskt" element.) Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken, inkl blanksteg och skiljetecken. Språk svenska.

3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

4. Förstapris 1000 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erbjuds Novellmästarnas höstantologi och erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva! Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

Tävlingen är djupt tacksam för sponsorskap av, i bokstavsordning, SF-Bokhandeln http://www.sfbok.se/, tidningen Skriva http://http://tidningenskriva.se/, Wela förlag http://http://www.welaforlag.se/ och förlaget Zenzat http://zenzat.wordpress.com/ - gynna våra gynnare!
En synpunkt: man behöver inte skriva hela 50 000 tecken! Den gränsen är satt bara för att någonstans bör en gräns sättas. De flesta noveller som klarar sig bra brukar vara på 10-25 000 tkn.
SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. För att ansluta, maila [email protected], med subject/ämnesrad: subscribe. Se infosidan www.skriva.bravewriting.com (uppdateras sällan, mest med årlig tävlingsinfo). SKRIVA tar upp skrivande, fantastik, litteratur, kultur, olika nyheter, ibland litet vetenskap, och man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade om det mesta.

--Ahrvid Engholm,
tävlingsadministratör

2015-08-14 @ 17:29:46
URL: http://www.skriva.bravewriting.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback