Ghostbusters

Jag kom att tänka på en intressant sak när jag gick hem från skolan idag, tror inte att en endaste person dör i någon av Ghostbusters-filmerna. Har sett dem oräkneliga gånger, länge sen senast, men jag tror faktiskt inte att en endaste dör, okej ondingarna får ju stordäng, men de skickas ju bara tillbaka till sin hemdimension. 
Det var faktiskt intressant att komma på.
Nog för att jag visste att det var en familjefilm, men att ingen dör?

Annars har det varit en rätt vanlig måndag. Inte orka gå på veckans första föreläsning, sen haft flera möten.
Först Styrelsemöte med NF, alltid intressant.
Sen var det dags för SFS-FUM möte med VSF, alltid kul med VSF-möten, alla har sådan speciell humor.
Och är det något jag lärt mig i alla de år jag varit i socialist/kommunist-svängen är att de är några av de mest intelligenta och trevliga människor jag träffat på.
Sen har vi ju våra krig ibland, men det är sådant man får ta när man saknar parti-piska, tack gode gud!
Varje gång man var på Socialistisk Festival när man fortfarande var Ung Vänstrare gjorde en alltid glad och hoppfull igen, ett sorts paradis bland helvetet på jorden. Alla respekterade alla, och folk var glada för en gångs skull.

Jag menar, för att citera min äldsta vän Daniels mest (ö)kända citat: "Ju mer du vet om världen, desto hemskare ter den sig och ju mindre vill du veta."
Desto mer man läser om hur jävla åt helvete världen är, desto gladare blir man när man väl träffar sådana människor som vill göra något åt det.
Men jag har ju även många vänner som inte har samma politiska åsikter som mig, framförallt tänker jag på Tommy, som definitivt inte tycker som jag. Och det, om något, är det viktiga här i världen, att alla får tycka olika. Det är endast genom diskussion och debatt av oliktänkande som samhället kan bli progressivt. Men självklart tycker jag ju jag har rätt åsikter, annars skulle jag väl inte hysa dem?
Men det är mycket roligt att hamna i diskussion med vettiga människor med andra åsikter, det hjälper mig att utvecklas i min egen politiska ideologi.

Det finns inget jag avskyr mer här i världen än likgiltighet, politisk korrekthet och likformighet. För mig är det en av de stora farorna med dagens västerländska samhälle. Framförallt för en sådan som mig som tillhör en ideologi som alltid får slå från underläge.

Mitt skrivande idag?
Hittills ingenting, har knappt varit hemma. Jag vet, mycket dålig ursäkt men så är det. Kanske skriver några rader senare inatt, beror på hur trött jag börjar känna mig.

Dagens Citat: "Ju mer du vet om världen, desto hemskare ter den sig och ju mindre vill du veta."

Dagens Låt: Ingen, har inte lyssnat på någon musik... Än...

Humör: Underbart glad. Lyckligare än på länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback